Ege Postası
Geri

Kamçatka 8.2 ile sallandı, deprem Moskova’da hissedildi

Rusya’nın uzak doğu bölgesi Kamçatka yarımadasında 8.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Moskova saati ile 9.44’de gerçekleşen deprem Rusya’nın doğu bölgelerinde hissedildi.Deniz tabanının 600 kilometre derinliğinde meydana gelen...
Kamçatka 8.2 ile sallandı, deprem Moskova’da hissedildi
Haberler / Dünya
24 Mayıs 2013 Cuma 10:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rusya’nın uzak doğu bölgesi Kamçatka yarımadasında 8.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Moskova saati ile 9.44’de gerçekleşen deprem Rusya’nın doğu bölgelerinde hissedildi.

Deniz tabanının 600 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem nedeni ile tsunami uyarısı yapıldı. Ancak uyarı daha sonra kaldırıldı.

Rusya Acil Durum Bakanlığı, depremin sarsıntılarının Moskova’da da hissedildiğini, ancak herhangi bir can ya da mal kaybına yol açmadığını belirtti.

Interfax’a açıklamada bulunan Acil Durum Bakanlığı Sözcüsü İrina Rossius, “Ohotskaya Denizi’nde gerçekleşen deprem Moskova’da da çok hafif şekilde hissedildi.” dedi.

Moskova’da bazı vatandaşlar Acil Durum Bakanlığı’nı arayarak depremi hissettiklerini söyledi. Sibirya’nın bazı bölgelerinde de hissedilen deprem nedeni ile vatandaşlardan bazıları evlerinden dışarı çıktı.

Deprem Magadan, Barnaul, Tomsk, Krasnoyarsk, Kemereovo şehirlerinde hissedilirken, bazı evlerin camlarının kırılmasına ve yüksek binaların üst katlarında eşyaların düşmesine yol açtı.
Rusya Federal Halk Sağlığı Dairesi Başkanı Genadi Onişenko, başkent Moskova’nın deprem kuşağında olmadığını, kentte herhangi bir depremin yaşanmasının çok düşük bir ihtimal olduğunu söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası