Ege Postası
Geri

Kameramandan üçüncü kitap

İzmir'de yaşayan ve 25 yıldır kameramanlık yapan yazar Nadir Doğan, sinematografik biçimde kaleme aldığı üçüncü kitabı olan 'Altın Bozkırlar- Hazar'ın Yıkılışı' ile okuyucusunun karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
Kameramandan üçüncü kitap
Haberler / Güncel
11 Nisan 2019 Perşembe 14:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kameramanlık mesleğini 25 yıldır sürdüren yazar Nadir Doğan, bir yıl içinde sinematografik üslupla kaleme aldığı üçüncü kitabı olan Altın Bozkırlar- Hazar'ın Yıkılışı ile İzmir Kitap Fuarı'nda okuyucuyla buluşuyor. Okumaya olan merakını yazdığı kitaplarla taçlandıran Doğan, 'Kuzeye Yolculuk', 'Togarma'nın Çocukları' kitaplarından sonra, Altın Bozkırlar'ı da yazarak, birbirinden bağımsız okunabilmesine rağmen bir bütünün parçası olan bir üçlemeyi okurlarına sundu. Oğluna kalıcı bir eser bırakmak için yazmaya başladığını dile getiren Doğan, "Zamane çocukları her şeyi çok çabuk tüketiyorlar. Sürekli tüketerek büyüyorlar. Ben de istedim ki, oğluma kalıcı bir hediye bırakayım. Okusun, filmi olursa seyretsin ve keyfini sürsün istedim" dedi.

FİLM SENARYOSUYLA BAŞLADI

Medya sektöründen elde ettiği deneyimle film senaryosu yazdığını belirten Doğan, "Öncelikle Kuzeye Yolculuk isimli film senaryosuyla başladım. Kültür Bakanlığı yazdığım film senaryosuna yazım desteği verdi. En son aldığımız haberde, Kuzeye Yolculuk bin 200 eser içinde ilk 20'ye kalmış. Film yapım süreci devam ediyor. Daha sonra 2017 yılında Kuzeye Yolculuk'u romana çevirdim. Devamında Togarma'nın Çocukları'nı yazdım. En son da Altın Bozkırlar- Hazar'ın Yıkılışı kitabı ile fuara katıldım. Kitaplarımı ortak özellikleri olan, birbirinden bağımsız okunabilen, bir bütünün parçası olan üç proje gibi düşünüyorum. Her üçünün de hikayesi Kuzey Yarımküre'de geçiyor. Her üçü de sinematografik üslupla yazıldı. Üçü de gerçek olayların üzerine kurgusal eklemelerle ortaya çıktı. Bir okur-yazar olarak ortaya çıkan romanlardan memnunum. Türkiye'de sinematografik üslup kullanan yazar sayısı oldukça az. Kullandığım teknik itibariyle ortaya çıkan sonuç başarılı. Sinema sektöründen gelen bir mesleki alışkanlığım var, hem de edebiyattan yıllardır aldığım bir keyif var. Okumadan hiçbir şey yazılmıyor. Ben okumaya, kendimi geliştirmeye ve bir yandan da üretmeye devam edeceğim. Kendi üslup ve tarzımı koruyarak eserler vermeye çalışacağım" diye konuştu.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası