Ege Postası
Geri

Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan ÖSYM açıklaması

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), geçen hafta ÖSYM ile ilgili verdiği kararın, sınav öncesinde ÖSYM’ye ulaşmadığı yönündeki haberleri yalanladı. Verilen kararla ilişkin sınavın zamanın kısa olmasından dolayı sınav değişikliği yapılamamasını...
Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan ÖSYM açıklaması
Haberler / Güncel
30 Temmuz 2013 Salı 18:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), geçen hafta ÖSYM ile ilgili verdiği kararın, sınav öncesinde ÖSYM’ye ulaşmadığı yönündeki haberleri yalanladı. Verilen kararla ilişkin sınavın zamanın kısa olmasından dolayı sınav değişikliği yapılamamasını anlayışla karşılayabileceklerini belirten KDK, ÖSYM’nin şu an itibariyle de hak kaybı yaşayan bireylerin hak mağduriyetini giderme imkanına sahip olduğunu bildirdi.

KDK’dan yapılan açıklamada, ÖSYM ile ilgili 19 Temmuz 2013 tarihinde açıklanan kararın, sınavdan önce ÖSYM’ye ulaşmadığı şeklindeki haberlere açıklık getirdi. Açıklamada, “Kamuoyunun bildiği üzere Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), ilk kararını 19 Temmuz 2013 tarihinde açıklamıştır. İlk kararımız, ÖSYM’nin hazırladığı iki sınavın (Dikey Geçiş Sınavı ve Mühendislik Tamamlama Sınavı) tarihinin çakışmasından doğan mağduriyetle ilgili olmuştur. 10.06.2013 tarihinde alınan şikayet başvurusu, 17.07.2013 tarihinde ÖSYM ile yapılan görüşmelerin ardından çözüme kavuşturulamayınca rapor haline getirilerek, 19.07.2013 tarihinde şeffaflık ilkemiz gereği kamuoyuna açıklanmıştır. Karar, aynı gün kurye yoluyla ÖSYM Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na ulaştırılmış ve sonrasında ulaştığına dair İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’ndan ulaştığına dair teyit de alınmıştır.” denildi.

"ÖSYM HALA HAK KAYBI YAŞAYAN BİREYİN MAĞDURİYETİNİ GİDEREBİLİR"

Zamanın kısa olmasından dolayı sınav değişikliği yapılamamasının anlayışla karşılanabileceğini, ancak kurum tarafından verilen kararın, ‘İdarenin (YÖK ve ÖSYM) hatalı işleminin ivedilikle düzeltilmesi yahut iki sınava da girmeye hak kazanmış adayların giremeyecekleri sınavlara eş değerli yeni bir işlemin tesisi hususunda …’ şeklinde opsiyonlu olduğunun altı çizilerek, ÖSYM’nin, şu an itibariyle de hak kaybı yaşayan bireylerin hak mağduriyetini giderme imkanına sahip olduğuna dikkat çekildi.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası