Ege Postası
Geri

Kamu yararı bahane, izinler şahane!

İzmir Valiliği koordinasyonunda toplanan Mahalli Çevre Kurulu yine çok tartışılacak kararların altına imza attı. Yapılan son MÇK toplantısında yatırımcı kuruluşların ticari projelerine bir kez daha kamu yararı gözetilerek izin verildi. Kamu yararı bahane...
Kamu yararı bahane, izinler şahane!
Haberler / İzmir
27 Haziran 2016 Pazartesi 10:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kamuoyunda çeşitli tartışmalara yol açan ve vatandaşlardan büyük tepkisini çeken gece çalışma izinlerine bu ay da yenileri eklendi.

MÇK’DAN YATIRIMCIYA SINIRSIZ VİZE

İzmir Valiliği Mahalli Çevre Kurulu’ndan aralarında ünlü inşaat firması Folkart Yapı’ya ait projelerin de yer aldığı 4 ayrı ticari konut yatırımına kamu yararı gözetilerek 24 saatlik çalışma izni çıktı.

Firmanın Çeşme ilçesi Musalla Mahallesi, Ardıç Mahallesi ve Bornova’daki milyonlarca liralık konut projeleriyle yine Çeşme’de yapımı devam eden Biblos Alaçatı Resort Otel inşaatına Valilik tarafından gece çalışma vizesi verildi.

OTEL YATIRIMINA “KAMU YARARI” STATÜSÜ

Çevre yönetmeliğinde kamu yararı sınıfına giren baraj, köprü, otoyol, tünel gibi kamu yatırımları sınıfına dahil edilen projelere çıkan 7 gün 24 saatlik çalışma izinlerine yönelik izin talepleri kurul tarafından oybirliği ile onaylandı. Özellikle durgun başlayan yaz sezonu ile birlikte Çeşme’de verilen söz konusu izinler turizmcileri tedirgin ederken, ilçe halkı ile çeşitli sivil toplum örgütlerinin ise tepkisini beraberinde getirdi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası