Ege Postası
Geri

Kamunun sosyal yardımları tek çatı altında toplanıyor

Devletin maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara yaptığı yardımlar artık çatı altında toplanacak. Devlet eliyle dağıtılan yardımlar artık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları kanalıyla yapılacak. Çalışmaların 2014 yılında tamamlanmasını...
Kamunun sosyal yardımları tek çatı altında toplanıyor
Haberler / Güncel
30 Temmuz 2013 Salı 10:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Devletin maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara yaptığı yardımlar artık çatı altında toplanacak. Devlet eliyle dağıtılan yardımlar artık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları kanalıyla yapılacak. Çalışmaların 2014 yılında tamamlanmasını bekleniyor.

Sivas Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yılmaz Daşlı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda yardımların tek elde toplanmasıyla ilgili bir çalışma yürütüldüğünü söyleyerek, kamu kurumları tarafından yürütülen tüm yardımların tek çatı altında toplanacağını açıkladı. Devlet eliyle dağıtılan yardımların artık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları kanalıyla yapılacağını kaydeden Daşlı, çalışmaların 2014 yılında tamamlanmasını beklediklerini anlattı.

        Geliri aylık 300 TL’nin altında olanlara verilen 2022 maaşları, muhtaç asker ailelerine yapılan yardımlar, eşi vefat etmiş kadınlara verilen yardımlar, yoksul ailelere çocuklarını okula göndermeleri için verilen şartlı-nakit transferleri, yakacak yardımı, genel sağlık sigortası gibi yardımların vakıfları tarafından yapıldığını ifade eden Daşlı, peyderpey tüm kamu kurumlarınca yürütülen yardım faaliyetlerinin artık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile yürütüleceğini aktardı. Daşlı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından verilen özürlüler için evde bakım yardımlarının sosyal yardım kabul edildiği için seneye kendileri tarafından yapılacağı bilgisini verdi.

        "HAYAT AĞACI DÜZENLEME DIŞINDA"

Yoksul ailelere gıda yardımı yapan Hayat Ağacı Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarının bu kapsamda yer almadığına işaret eden Yılmaz Daşlı, sivil toplum kuruluşlarına bu konuda müdahale edilemeyeceğini, buna karşın ‘Bütünleşik Sosyal Bilgi Sistemi’ diye bilinen kendilerinin kullandığı sistemin bir kısmını ilerleyen zamanlarda açarak vakıfta yardım yapılanların listesinin Hayat Ağacı'ndan da görülebileceğini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası