Ege Postası
Geri

Kamyon keçi sürüsüne çarptı: 80 keçi telef oldu, 30'u yaralandı

Mersin’in Gülnar ilçesinde muz yüklü bir kamyon keçi sürüsüne çarptı. Olayda 80 keçi telef olurken, 30'u da yaralandı. Meydana gelen kaza da maddi zararın 50 bin lira olduğu bildirildi.Zeyne kasabasında Anamur Gülnar karayolunda Şarlak...
Kamyon keçi sürüsüne çarptı: 80 keçi telef oldu, 30'u yaralandı
Haberler / Güncel
29 Nisan 2013 Pazartesi 15:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mersin’in Gülnar ilçesinde muz yüklü bir kamyon keçi sürüsüne çarptı. Olayda 80 keçi telef olurken, 30'u da yaralandı. Meydana gelen kaza da maddi zararın 50 bin lira olduğu bildirildi.

Zeyne kasabasında Anamur Gülnar karayolunda Şarlak mevkiinde ilerleyen Ş.T yönetimindeki 33 LP 200 plakalı kamyon, Silifke'nin Akdere beldesinden Konya'ya doğru giden 300 hayvandan oluşan keçi sürüsüne daldı. Olayda 80 küçükbaş hayvan telef olurken, 30'unun yaralandığı 10 hayvanın ise çarpmanın etkisiyle Göksu Nehri'ne düşerek yok olduğu öğrenildi.

Sürünün çobanı Musa Göbet, keçilerle yol kenarında ilerlerken, kamyonun biranda sürüye daldığını belirterek şunları anlattı: "Kamyon sürüye çarptıktan hemen sonra durdu. Sonra hayvanların öldüğünü görünce tekrar kaçtı. Kaçarken diğer sürüleri de ezdi. Çarpma sonucu yaklaşık 80 keçi öldü, 30 keçi yaralandı,10 keçi de Göksu Nehri'ne düştü. Nehre düşenlerden 3'ünü yaralı olarak kurtardık.” diye konuştu.

Çoban Musa Göbet, kazadan sonra toplam 130 keçinin telef olduğunu belirterek, yaklaşık 50 bin TL zarara uğradıklarını sözlerine ekledi.

Görgü şahidi Hasan Aykal ise, kazandan hemen sonra olay yerine geldiğini belirterek, geldiğimizde her yerde keçi ölüsü olduğunu söyledi. Olayı hemen yetkililere haber verdiklerini anlatan Aykal,”Biz olay yerine geldiğimizde çok sayıda keçi ölü ve yaralı durumdaydı. Bizim tek sevincimiz sürünün başında bulunanlara bir şey olmaması.” şeklinde konuştu

Kazadan sonra araç sahibi Ş. T. olay yerinden kaçtığı daha sonra Mut İlçe Jandarma Komutanlığı'na teslim olduğu bildirildi. olayla ilgili soruşturma devam ediyor.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası