Ege Postası
Geri

Kan davasını Vali önledi

MANİSA'da doğu kökenli iki gencin karıştığı kavgada taraflardan birinin can vermesiyle iki aile arasındaki husumetin kan davasına dönüşmesini Vali Halil İbrahim Daşöz ve kentin önde gelenleri önledi. Cinayeti işleyen gencin babasının barış yemeği verdiği, Vali Daşöz'ün de bulunduğu camide, taraflar Kuran-ı Kerim'in altından geçip barış yemini etti.
Kan davasını Vali önledi
Haberler / Ege
20 Ocak 2013 Pazar 15:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

MANİSA Saruhan Otel'in karşısındaki parkta, 30 Aralık 2012 tarihinde meydana gelen olayda, 16 yaşındaki D.G., tartıştığı 13 yaşındaki Haşim Arslan'ı bıçakladı. Ağır yaralanan Arslan yaşamını yitirirken, D.G. de polis tarafından yakalandı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Doğu kökenli iki gencin arasında yaşanan ve ölümle sonuçlanan kavganın ardından iki aile arasında husumet başladı. Husumetin kan davasına dönüşmesini engellemek isteyen Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ile kentin önde gelenleri iki aileyi barıştırmak için harekete geçti.

ÖNCE YEMİN SONRA YEMEK

İki aileyi biraraya getiren Vali Daşöz öncülüğünde, zanlı D.G.'nin babası Doğan G. tarafından Birlik Camii'nde barış yemeği verildi. Yemeğe Vali Daşöz'ün yanı sıra İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İl Müftüsü Sinan Cihan, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, BDP İl Başkanı Kerem Taylan, AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Ömer Faruk Çelik, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Eşref Yılmaz, mahalle sakinleri, ölen Arslan'ın babası Ali Arslan ve iki ailenin yakınları katıldı. Yemekten önce, tutuklanan D.G.'nin babası Doğan G. ile ölem Haşim Arslan'ın babası Ali Arslan, İl Müftüsü Sinan Cihan'ın okuduğu Kuran-ı Kerim ve dualardan sonra el sıkışıp barış yemini etti. İki ailenin akrabaları da Kuran-ı Kerim'in altından geçip barış yemini etti.

ÖRNEK BİR DAVRANIŞ

Vali Daşöz, iki aile arasındaki barışın Türkiye'ye örnek olacak bir davranış olduğunu ifade etti. Vali Daşöz, "Yaşanan bu olay hepimize ibret olacak bir olay. Çocuk yaşlarda iki kişinin ettiği kavga ölümle sonuçlanıyor. Bu cinayetin iki çocuğumuzun cehaletinden kaynaklandığına inanıyorum. Ailelerimizin göstermiş olduğu anlayış, iyi niyet ve temiz kalple konuya yaklaşımları bizleri bu noktaya getirdi. Eğer yüreğimizde sevgi, güzellik ve iyi niyet varsa her şey çözülüyor. Ama bunların yerine kötülükleri taşıyorsak kalbimizde kötülük fidanları büyütüyorsak tabii ki sonuçları da olumsuz oluyor. Kan davası bizim inancımızın istemediği bir şeydir. İnanıyorum ki burada edilen barış yeminleriyle iki aile arasında bir husumet olmayacak ve barış daimi olarak sürecek. Ölen çocuğumuza Allah'tan rahmet dilerken, cezaevindeki çocuğumuzun da bir an önce çıkmasını diliyorum. İnanıyorum ki oda yaptığı bu işten çok pişman" dedi.

Konuşmanın ardından Vali Daşöz önderliğinde iki aile Birlik Camii'nin içinde verilen barış yemeğine katıldı.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası