Ege Postası
Geri

Kani Beko İzmir'den aday adayı

İzmir’den Milletvekili adayı olarak gösterilmesi beklenen DİSK Genel Başkanı Kani Beko, dün sendika başkanlığı görevinden istifa etti. Egepostası’na konuşan Kani Beko, kararının ardından İzmir’den binlerce kişinin kendisini aradığını ve telefonlarının sabaha kadar susmadığını belirterek, heyecanlı olduğunu, İzmir’de CHP’nin yüksek oy alması için işçiler, gençler, kadınlarla birlikte çalışacağını söyledi. Kani Beko Egepostası'na konuştu:
Kani Beko İzmir'den aday adayı
Haberler / Politika
27 Nisan 2018 Cuma 14:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/HALİT UMUTOĞULLARI/EGEPOSTASI-Kamu görevlileri için milletvekilliği aday adayı olmak üzere istifa etme süresinin dolmasına saatler kala DİSK Genel Başkanlığı görevinden istifa eden Kani Beko, İzmir’den milletvekili aday adayı oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’ın kendisini arayarak aday olabileceğini belirttiği Kani Beko, heyecanlı olduğunu, İzmir’de demokrasi bileşenleri ve işçiler, kadınlar, gençlerle seçim kampanyası yürüteceğini belirtti.

Aday adayı olmadan önce CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, MYK üyeleri başta olmak üzere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP’li İzmir ilçe belediye başkanları ve DİSK Yönetim Kurulu üyelerinin hepsiyle görüştüğünü kaydeden CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı Kani Beko, aday adaylığı nedeniyle dünden bu yana İzmir’den kendisini binlerce İzmirlinin aradığını ve tebrik ettiğini söyledi.

İZMİR’DEN ONBİNLERCE TELEFON ALDIM, SABAH 04.30’A KADAR TELEFONUM SUSMADI

Sabahın erken saatlerine kadar telefonlarının susmadığını dile getiren Kani Beko, Egepostası’na yaptığı açıklamada, “Genel Başkanla da görüştüm, Bülent Tezcan ile de görüştüm. MYK’daki arkadaşlarla da görüştüm. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız, ilçe belediye başkanlarımızın da görüşlerini aldım. DİSK Yönetim Kurulu ve başkanlarının hepsinin görüşünü aldım. İzmir’e gittiğimde işçi arkadaşlarımızla kampanyaları yürüteceğiz. CHP İzmir İl Başkanımız ve ilçe başkanlarımız, büyükşehir belediye başkanımız ve CHP’li belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz ve parti örgütü ile bu saate kadar binlerce kişi aradı. Bugün sabaha kadar sabah 4.30’da uyuyabildim. İşsizler, gençler, öğretim üyeleri, kadınlar, ilçe başkanlarımız aradı. On binlerce İzmir’den telefon aldım. Bugün sendikaya geldim. Gözlerim kıpkırmızı, iki saat uykuyla DİSK’e geldim. İzmir’de muhtarlarımızla da görüşeceğim. Bugüne kadarki deneyim, tecrübe ve birikimlerimi CHP’de Milletvekili olarak değerlendirmek ve ülkeme hizmet etmek istiyorum” diye konuştu.

MUHTEMELEN İZMİR’DEN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAĞIM

İzmir’den Milletvekili adayı olarak gösterilmeyi beklediğini kaydeden Kani Beko, İzmir’den Ankara’ya giden uzun sendikacılık deneyimini anlatarak, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik, siyasal ve demokratik krizden çıkması için mücadelesini bu kez Milletvekili olarak sürdürmeyi dilediğini dile getirdi.

ÜLKE FELAKETİN EŞİĞİNDE

Kani Beko, ülkenin bir felaketin eşiğinde olduğunu savunarak, şunları söyledi:

“1975’te İzmir’de 3 bin işçinin çalıştığı yerde baş temsilcisiydim. Daha sonra ESHOT’ta iş yeri temsilciliği yaptım. 5 yıl DİSK’e bağlı Genel İş’te bölge başkanlığı yaptım. Daha sonra Ankara’da 10 yıl Genel İş’in Genel Sekreterliğini yaptım. Ankara’da 5 yıl DİSK Bölge Başkanlığını yaptım. Genel İş’in genel başkanlığını yaptım. 6 yıldır da DİSK’in Genel Başkanlığını yapıyorum. Muhtemelen İzmir’den milletvekili adayı olacağım bir ömür işçilerin ekonomik, demokratik, siyasi haklarını savunmak için görev yaptım sendikalarda. Bu ülkenin demokratik laik bağımsız ve sosyal hukuk devleti olmasını isteyen bir genel başkanım. Dolayısıyla bugüne geldiğimizde memleket bir felaketin eşiğinde. Dün olduğu gibi yarın da seçilirsem TBMM’de öncelikle eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik, laik bir Anayasa yapılması konusunda çalışmalarım olacak. İşçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin yetersizliğinden dolayı iş cinayetleri tavan yaptı. Dünyada 3. Olduk. 70 bine yakın öğrencinin okulda olması gerekirken maalesef cezaevindeler. Basında ifade özgürlüğü Anayasa’da teminat altında olmasına rağmen gazeteciler cezaevinde. 10 bine yakın basın emekçisi işsiz. Yaptığımız araştırmaya göre 6.5 milyon işsiz var. Ataması yapılmayan öğretmenler tek tek intihar ediyor. Taşeron işçileri kadro için yürüyüşler yaptı. Bunların tabi mecliste sesi olmaya çalışacağım. Kadınlara ülkemizde yapılan şiddet had safhaya vardı. Kadın cinayetleri ve kadın ölümleri durdurulamıyor. Kardeş kanı akmasın, analar ağlamasın, barış ve kardeşlik olsun diyerek yola çıktık. Bu arada tüm İzmirlilerin, işçi kardeşlerimizin ve yurttaşlarımızın 1 Mayıs’ını kutluyorum. Türkiye işçi sınıfının ve dünya emek hareketinin birlik, dayanışma günü şimdiden kutlu olsun.”

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası