Ege Postası
Geri

Karabağ: Sıradan işleri Genel Başkan'a açtırmam!

Bayraklı Belediye Başkanı CHP'li Hasan Karabağ, Yenigün TV'ye konuştu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de yaptığı açılışlardan, Belediye'deki haciz meselesine, FETÖ'cü iddialarından parti ile ilgili birçok konuda samimi açıklamalarda bulundu. Karabağ'dan çarpıcı açıklamalar:
Karabağ: Sıradan işleri Genel Başkan'a açtırmam!
Haberler / Yerel Yönetimler
11 Ekim 2016 Salı 10:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bayraklı Belediye Başkanı CHP'li Hasan Karabağ, haftasonu CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de yaptığı açılışlardan, Belediye'deki haciz meselesine, FETÖ iddialarından parti ile ilgili birçok konuda samimi açıklamalarda bulundu. Karabağ, hafta sonu yapılan açılışları değerlendirirken, “Genel Başkan'ın açılış yapacağı yerlerin onun ismine yakışır yerler olması lazım. Biz Genel Başkan'a yakışan açılışımız olursa kendisini o zaman davet edeceğiz. Açılışlar Genel Başkan seviyesinde açılışlar olmalı” dedi.

Karabağ, Yenigün TV'de yayınlanan programda şunları söyledi;

Geçtiğimiz haftasonu CHP Lideri bir dizi açılış için İzmir'e geldi. Ardından birkaç gün sonra da siz Bayraklı'da kendi açılışlarınızı yaptınız. Neler söylemek istersiniz'

KARABAĞ: Belediye Başkanı arkadaşlarımız yaptıkları işleri kamuoyuna göstermek adına Genel Başkan'ın da orada olmasını isteyerek bir çalışma yaptılar. Ama biz açılış tarihlerimizi çok önceden belirlemiştik. CHP geleneğinden geldiğimiz için bizim genel başkanları koruyucu bir tavrımız var. Yeri geldiğinde eleştiririz ama o makama her zaman saygımız vardır. Dolayısıyla Genel Başkan'ın açılış yapacağı yerlerin onun ismine yakışır yerler olması lazım. Sıradan işleri Genel Başkan'a açtırmak doğru değil. Bizim Genel Başkanımız çok alçak gönüllü, mülayim bir insan. Kırmak istemiyor ve açılışlara geliyor. Biz Genel Başkan'a yakışan açılışımız olursa kendisini o zaman davet edeceğiz. Açılışlar Genel Başkan seviyesinde açılışlar olmalı.

Bayraklı'daki haciz meselesini sizden dinleyebilir miyiz'

KARABAĞ: Haciz Bayraklı'nın cari borçlarından kaynaklanan bir haciz değil. Büyükşehir Belediyesi vatandaşın arsasına habersiz, kamulaştırma yapmadan yol, park yapıyor. Vatandaş da mahkemeye veriyor. Bu olayda Bayraklı ilçesi sınırlarında yolu Büyükşehir Belediyesi yapmış. Kanun 'Bayraklı ödeyecek' diyor. Bu davada bir aile bizim gayrimenkullerimiz üzerine haciz koydurdu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile iki yüksek bina arasındaki yola Büyükşehir Belediyesi tarafından eski bir dönemde el atılmış. Haciz ise bize çıkıyor. Saçma sapan bir olay. Sen kanunu yaparken Büyükşehir'e 'her yere gir, yap' yetkisini vermişsin, girmiş yolu yapmış, ilçe belediyesine 'öde' diyorsun. Bu şekilde yaklaşık 14 milyon TL ödedik. Bunun düzeltilmesini istiyoruz. Bayraklı'nın bir kuruş borcu yüzünden hiçbir tesisine haciz gelmemiştir. Bize ait bir borç değil. Büyükşehir Belediyesi'nin bedelsiz el atmalarının yüzünden bizim arsalara haciz konuldu. Bununla ilgili dava sürecini başlattık.


İzmir'deki çöp tesisi sorunu ile ilgili ne düşünüyorsunuz'

KARABAĞ:Büyükşehir Belediyesi'nde bu işle uğraşan bürokrat arkadaşlar kamuoyu oluşturamadılar. Öncelikle kullanılacak teknolojinin vatandaşa tek tek anlatılması gerekiyor. Eğer bu teknoloji çevreye duyarlı bir teknoloji ise ilçe belediyeleri bunun kurulmasını kendileri isterler. Avrupa'da kent merkezlerinde çöp tesisleri var. Dolayısıyla tesisin teknolojisinin iyi anlatılması lazım. Büyükşehir Belediyesi yapacağı işin teknolojisini anlatmakta eksik kaldı.


FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı'nın danışmanı Erkan Karaaslan'ın Bayraklı Belediyesi'ne de danışmanlık yaptığı iddia edildi. Neler söylemek istersiniz'

KARABAĞ:O kişinin abartılacak kadar bizimle ilişkisi olmadı. Bir Sayıştay müfettişinin yanında belediyemize geldi. Benimle birkaç kez görüştü. 2-3 kez belediyemizde seminer verdi. Hepsi o kadar. Bizim belediyemizde danışmanlık filan yapmadı. Aylık ücret almadı. Belediye şirketi kurmak için Erkan Karaaslan'a akıl danıştığım tamamen yalandır. Bayraklı Belediyesi için 'soruşturma açılsın' yazan müfettiş şu an FETÖ soruşturmasından içerde. Yargı sürecinde bizi dinleyen, güya delilleri toplayan polislerin hepsi usulsüz dinlemeden içerde. En son çıktığımız mahkemenin iki hakimi FETÖ soruşturmasından içeride. Dolayısıyla benim FETÖ'cü olmama imkan var m? Kim benim için FETÖ ile ilişkisi var diyorsa o en büyük FETÖ'cüdür. Ben FETÖ'cüler yüzünden yargılanıyorum. Herkes bunların farkında kimse merak etmesin. Bugün başımıza bu işleri açanların hepsi tek tek yargılanıyor. Bize kumpas kurmaya kalktılar ama başaramadılar. Ben kurucu belediye başkanıyım. İstedikleri kadar karalasınlar bunu başaramazlar. İçi kötü olan insanlar beni asla anlayamazlar. Ben kendime güveniyorum.


CHP'nin eylemci ruhuna geri dönmesi gerektiğini ifade ediyorsunuz. Biraz açar mısınız'

KARABAĞ:Partiyi ve Genel Başkan'ı kamuoyu önünde eleştirmek bizim kültürümüzde yok. Ama parti içinde daha iyi olması gereken şeyleri söylüyoruz. Bizim partimiz eylemci ruhunu kaybetti. 12 Eylül öncesinde demokratik kitle örgütlerini de içine alan o eylemci ruhuna geri dönmesi lazım. Eylem derken kırıp dökmekten bahsetmiyorum. Sokakta demokratik haklarını aramada daha hareketli olması lazım. Bu hak arama anayasal sınırların içerisinde olmalı. Daha etkin bir eylemci ruh ortaya koymamız lazım. Sadece demeç vererek, meclis kürsüsünde bağırarak bu işlerin olmadığını dünyadaki örneklere bakarak görmemiz gerekiyor. Bizim sivil toplum örgütleriyle dostane ilişkiler kurup ortak noktalarda buluşmamız lazım. Ortak noktamız Cumhuriyet, Atatürk ve laiklik üzerine kurulu bir demokrasi çemberi oluşturulmalı. 15 Temmuz sürecinden sonra bunun böyle olması gerektiğini herkes gördü. Zamanında solcu liderlerin hepsi bunları söyledi. CHP'de Genel Başkan olmak kolay değil. Çünkü bizim partimizde biat kültürü yok. Partimizin her üyesi Genel Başkan gibi. Bu güzel bir şey olsa da zaman zaman sıkıntılara yol açıyor. Partide disiplinin hiçbir zaman kaybolmaması lazım.

GURUR DUYDUĞUM BİR PROJE: BAYGEM

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, BAYGEM'in her yıl başarı çıtasını yükselttiğini belirterek, “Dar gelirli ailelerin başarılı çocukları için her yıl kayıt kabul sınavı düzenliyoruz. Burada başarılı olanlar hemen derslere başlıyor. Önlerinde uzun bir maraton oluyor. Öğretmenlerimiz yıl boyunca tüm kursiyerlerle yakından ilgileniyor. BAYGEM'de tam bir aile ortamı olduğunu söyleyebilirim. Burada verilen kalite eğitim sayesinde çocuklarımız istedikleri lise ve üniversitelere yerleşiyor. Geçtiğimiz yıl TEOG'da yüzde 93, LYS'de yüzde 100'lük bir başarı yakalandı. Bu başarılar tesadüf değil. Bir emeğin ürünü. Benim en çok gurur duyduğum projelerimizden bir tanesi bu. Bu yıl ve önümüzdeki yıllarda da aynı başarıları yakalayacağımızdan eminim. Sınava gireceklere başarılar diliyorum" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası