Ege Postası
Geri

Karabağlar CHP'de yeniden çatlak

Karabağlar ilçesinde CHP'de geçtiğimiz yıl yaşanan çatlağın benzeri bir kez daha patlak verdi. Son meclis toplantısında parti içinde krize yol açan seçim çıkmazının grup toplantısında başladığı ortaya çıktı. CHP'li 6 üyenin terk ettiği grup toplantısı öncesinde AK Parti'li üyelerle görüşerek seçimler için işbirliğine gittikleri yönündeki iddialar da beraberinde geldi. Karabağlar CHP'de yeniden çatlak
Karabağlar CHP'de yeniden çatlak
Haberler / Yerel Politika
2 Nisan 2016 Cumartesi 09:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karabağlar Belediyesi'nin dün akşamki meclis toplantısında yapılan başkanvekilliği seçimlerinde CHP'li meclis üyeleri arasında yaşana tartışmalar partinin grup toplantısında da kendisini gösterdi.

"Karabağlar karıştı: Başkan Selvitopu olaylı toplantıyı erteledi" Haber için tıklayınız!!!




6 ÜYEDEN ORTAK İSYAN

Parti içinde yaşanan seçim çatlağı çarpıcı iddiaları da beraberinde getirirken, Cumhuriyet Halk Partisi adeta ikiye bölündü. Başkanvekilliği ile meclis ihtisas komisyonlarında görev yapacak üyelerin belirlendiği parti içi grup toplantısı CHP'de 6 isimin isyanına sahne oldu. İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ile Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun da hazır bulunduğu basına kapalı gerçekleşen toplantıda ihtisas komisyonları ve meclis başkanvekili için belirlenen üye listesi gündeme taşındı. Alınan grup kararı gereği Mehmet Aydoğan'ın meclis başkanvekili olarak belirlendiği parti grubunda durumu protesto eden CHP'li üyeler Turan Manduz, Bülent Torun, Tuncer Polat, Emin Uztemur, Zakir Bel ve Latif Yelekçioğlu yaşanan kısa süreli sözlü tartışma sonrasında toplantıyı terk etti.
 
GRUP TOPLANTISINDA KRİZ!
Yaşanan bu durum karşısında İlçe Başkanı Yıldız ve Belediye Başkanı Selvitopu'nun da tepki gösterdiği öğrenilirken, İkilinin yanı sıra diğer meclis üyelerinin de "Nereye gidiyorsunuz'" şeklinde çıkışına rağmen muhalif 6 isim toplantıyı yarıda bırakarak topluca salondan ayrıldı. Yaşanan kriz meclis toplantısına da taşınırken, alınan grup kararına karşın CHP'li Turan Manduz başkanvekilliği için aday olduğunu açıklayarak Mehmet Aydoğan'a rakip oldu.
 
DİSİPLİNE TAŞINACAK MI'
Aydoğan'ın 11'e karşı 15 oyla kazandığı seçimlerde kendisini gösteren bu kriz geçen yıl yaşanan benzer olayları da akıllara getirirken, çeşitli iddialar da gün yüzüne çıktı. AK Parti'li meclis üyelerinin CHP'li Manduz'a destek olmak amacıyla ortak grup kararı aldıkları ve CHP'li üyelerle AK Parti'li üyeler arasında gündüz saatlerinde bir zirve gerçekleştiği belirtildi. Yaşanan bu durumun partinin ilçe başkanlığına yansıması beklenirken, belediyeye ait faaliyet raporunun oylamaya sunulacağı Salı günkü meclis toplantısının ardından muhalif 6 isim hakkında da disiplin sürecinin başlayabileceği öğrenildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası