Ege Postası
Geri

Karabağlar'da 5 bin kişiyle gövde gösterisi

CHP Karabağlar'da iddialı bir biçimde seçim hazırlığını sürdürüyor. Eserkent Mahallesi'nde CHP'li meclis üyesi adayı Abdulvahap Batıhan'ın seçim bürosu açılışı gövde gösterisine dönüştü.
Karabağlar'da 5 bin kişiyle gövde gösterisi
Haberler / Yerel Politika
10 Mart 2014 Pazartesi 10:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir adayı Aziz Kocoağlu, CHP Milletvekili Oğuz Oyan, İl Başkanı Ali Engin ve Karabağlar adayı Muhittin Selvitopu ile birlikte Karabağlar’da seçim bürosu açılışına katıldı. Karabağlıların yoğun ilgi gösterdiği açılışta konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, Karabağlar’ın yeni ilçe merkezinin Dostluk Bulvarı üzerinde kurulması için planları hazırladıklarını belirterek, “Sınırları değiştirerek, “burası Karabağlar” demek burayı ilçe yapmıyor. Resmi dairlerin, hükümet konaklarının ve tören meydanlarının olacağı merkezi planladık. Seçim sonrasında bunu hayata geçirip Karabağlar halkının işini ‘tek merkezde’ takip etmesini sağlayacağız” dedi. 5 yıl boyunca görevde olan Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Başkan Kocaoğlu, CHP’nin Karabağlar’da iktidarını sürdürmesi ve aday Muhittin Selvitopu’nun belediye başkanı seçilmesi için herkesin üzerine görev düştüğünü söyledi. Konuşmaların ardından Başkan Aziz Kocaoğlu tören katılanlarla birlikte beyaz güvercin uçurdu.

Miting görüntüsünü aratmayan programda alkışlarla konuşmasına başlayan CHP Karabağlar belediye başkan adayı Muhittin Selvitopu, sosyal demokrat belediyelerin yerel yönetimlerdeki başarısına dikkat çekti ve Karabağlar'da da halkın yararına projelerin hayata geçeceğini, ilçenin modern bir yapıya kavuşacağının müjdesini verdi.

DÜRÜSTLÜĞÜMÜZÜ DE ÖĞRENECEKLER
"Karabağlar'a bir tek hizmetleri yok" diyerek hükümeti eleştiren Selvitopu AKP'ye göndermede bulunarak, "Sosyal demokrat belediyelerin halka olan hizmetlerini, halkla bütünleşmesini gördüler, öğrendiler. Ancak dürüstlüğümüzü, doğruluğumuzu öğrenememişler. Onu da öğrenecekler. Karabağlar'da da halktan yana projelerin nasıl yapılacağını, halkın nasıl mutlu olacağını da izleyecekler. Biz Karabağlar'ı adım adım, sokak sokak, hane hane biliyoruz. İlçemizi nasıl modern hale getireceğimizi, nasıl geliştireceğimizi de biliyoruz. Ülkeyi talan eden, beceriksizce yönetenleri 30 Mart'ta sandığa gömmemiz gerekiyor. Onun için sizlerden destek istiyoruz. Karabağlar'da kentsel dönüşüme büyük önem vereceğiz. Kentsel dönüşüm, yerinde dönüşüm olacak. Uzlaşı esas alınacak. Hiç kimse mağdur edilmeyecek. Rant oluşursa bundan hak sahipleri ve kamu yararlanacak. Birilerinin cebine gitmeyecek." diye konuştu.
 
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ise törende yaptığı konuşmada,  bir süre önce Karabağlar'da, çıkılmayan yerlere eşek ile çıkmaya talip olduğunu açıklayan AKP adayı Necip Kalkan'a  "Necip Ağabey benim Karşıyaka'dan komşum. 30 Mart'ta Necip Ağabey'i Karabağlar'dan eşeğe bindirip Karşıyaka'ya göndereceksiniz" sözleriyle göndermede bulundu. Engin ayrıca, coşkulu kalabalığa "Bakan evlatları mı oy vereceksiniz, vatan evlatlarına m? Aziz Kocaoğlu gibi, Muhittin Selvitopu gibi vatan evlatlarına vereceksiniz." diyerek de törene katılanlardan destek istedi.

BEYAZ GÜVERCİN UÇURDULAR
 Törende konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu da, Karabağlar’ın yeni ilçe merkezinin Dostluk Bulvarı üzerinde kurulması için planları hazırladıklarını belirterek, “Sınırları değiştirerek, “burası Karabağlar” demek burayı ilçe yapmıyor. Resmi dairlerin, hükümet konaklarının ve tören meydanlarının olacağı merkezi planladık. Seçim sonrasında bunu hayata geçirip Karabağlar halkının işini ‘tek merkezde’ takip etmesini sağlayacağız” dedi. 5 yıl boyunca görevde olan Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Başkan Kocaoğlu, CHP’nin Karabağlar’da iktidarını sürdürmesi ve aday Muhittin Selvitopu’nun belediye başkanı seçilmesi için herkesin üzerine görev düştüğünü söyledi. Konuşmaların ardından Başkan Aziz Kocaoğlu tören katılanlarla birlikte beyaz güvercin uçurdu.
 
"30 Mart bizim hesap sorma günümüz. CHP'nin zaferiyle Karabağlar Aydınlıkbağlar olacak" diyen CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz ise coşkulu kalabalıktan 30 Mart'ta AKP'yi sandığa gömme sözü istedi.
 
Öte yandan, CHP Karabağlar belediye başkan adayı Muhittin Selvitopu, toplantıdan önce meclis üyesi adaylarıyla Bozyaka'daki Yozgatı Sevenler Derneği ile Yunus Emre Mahallesi'ndeki Karabağlar Bitlis İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Başta imar, ulaşım olmak üzere pek çok konuda yaşanan sorunları dinleyen Selvitopu, çözüme yönelik projelerinin olduğunu, başkan seçilmesi halinde de bunları gerçekleştireceklerini söyledi.

Aziz Kocaoğlu, Kemalpaşa’da AKP’ye sert çıktı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Adayı Aziz Kocaoğlu, yoğun geçen Pazar günü programını Bornova, Kemalpaşa ve Bayraklı’daki etkinliklerle tamamladı. Bornova Evka 4 seçim bürosu açılışının ardından gittiği Kemalpaşa’da büyük bir coşkuyla karşılanan Aziz Kocaoğlu, miting alanına güçlükle ulaşabildi. Soğuk havaya rağmen yaklaşık 5 bin Kemalpaşalının İzmir Caddesi’ndeki yürüyüşü sırasında ilçe “İzmir Aziz’dir Aziz Kalacak” sloganlarıyla adeta inledi. İzmir milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Alaattin Yüksel ve Oğuz Oyan’ın  da eşlik ettiği yürüyüş sonrasındaki miting, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın 5 yıllık çalışmalarını özetlediği konuşmasıyla başladı. Karakayalı’nın ardından CHP İzmir milletvekilleri Oğuz Oyan, Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu kürsüye geldi.
 
Bu slogan halkın sloganı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise konuşmasına, kentin her köşesinde sık sık tekrarlanan “İzmir Aziz’dir Aziz Kalacak” sloganının nasıl doğduğunu anlatarak başladı. İlk kez 2009 yerel seçimlerinden önce Kemalpaşa pazaryerinde bir vatandaş tarafından söylenen bu cümlenin bir anda seçim sloganına dönüştüğünü kaydeden Kocaoğlu, “İzmir’deki hiçbir seçim sloganı bu söylemin önüne geçemedi. Çünkü bu laf zorlama değil; halkın sloganı, İzmirlilerin sloganı” diye konuştu.

10 yıldır Kempalşa’ya hizmet etmek için geceli gündüzlü çalıştıklarını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Gençlerimizin, çocuklarımızın, hanımlarımızın spor yapabileceği çok amaçlı salonlar kurduk. Kiraz gibi narin bir meyve üretiyorsunuz; bunun için ova yollarınızı asfaltladık. Ova yollarınız yapıldıktan sonra ürününüz Türkiye’ye ve dünyaya açıldı. Arıtmanız yapıldı, su şebekeniz  yenilendi. KOSBİ’nin sorunlarını çözdük. Ezenden değil ezilenden yana olduk. Rıdvan Başkan ‘pazar yeri, rekreasyon alanı, otopark, cami yapacağım’ dedi, destekledik. Şimdi görüyorum; beldelerimiz, köylerimiz, Kemalpaşamız ayağa kalkmış ‘Aziz Kocaoğlu ve Rıdvan Karakayalı’ diyor ‘CHP’ diyor! Bundan büyük onur olur mu'” şeklinde konuştu.

İktidarın İzmir’in önünü kesmek için her türlü yola başvurduğunu kaydeden Başkan Koacoğlu, “76 milyon vatandaşımız, AKP’nin gerçek yüzünü Gezi Parkı olaylarında ve 17 Aralık’ta gördü. Artık takke düştü, kel göründü” dedi.
 

 
 
Başardık çünkü…
Başkan Aziz Kocaoğlu, CHP Bornova Belediye Başkan adayı Olgun Atilla ile birlikte katıldığı EVKA-4 seçim bürosu açılışındaki konuşmasında ise şunları söyledi:

“Türkiye ekonomik krizde.. Çünkü AKP, bu ülkenin kaynaklarını kalkınma, üretim ve aşımızın büyümesi için kullanmadı. Yandaşlarının, akrabalarının, kendi yaratmak istedikleri zenginlerin ceplerini doldurdu. Milletin aşı için değil kendi yandaşları için çalıştılar. Biz operasyon yaptıklarında, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni de kendi belediyeleri gibi sandılar. Dediler ki ‘bir büyükşehir belediyesinde’ mutlaka bir şey buluruz. Bulursak ‘hem belediyeyi hem CHP’yi yeneriz, mahvederiz.’ Ama bulamadılar.  Çünkü bizim yönetim anlayışımız, insana ve millete bakışımız; kul hakkına, kamu malına bakışımız onlar gibi değildi. Yüzümüzün akıyla çıktık. Bütün bilirkişi raporları lehimize geldi. Bugün dünya ölçeğinde Türkiye’nin en güçlü, sağlam, güvenilir kamu kurumuyuz. Bunu her türlü engellemelere rağmen başardık.”
 
Yorgunluğunu “aşıklarla” attı
Miting alanında binlerce kişiye seslenen Başkan Kocaoğlu, günün yorgunluğunu ise Bayraklı Erzurum Dernekler Birliği Platformu tarafından Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen gecede attı. Aşıkların atışmasını izleyen Başkan Kocaoğlu, keyifli anlar yaşadı.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası