Ege Postası
Geri

Karabağlar'da KARBEL'e cansuyu!

Geçtiğimiz aylarda borçları nedeniyle Karabağlar Belediyesi’nin Fen İşleri Müdürlüğü tarafından açılan ve 166 personeli kapsayan hizmet alım ihalesinde devre dışı kalan belediye şirketi KARBEL A.Ş.’de 2015 yılını kapsayan kritik sermaye artışı meclis onayını aldı. Yaklaşık bin personeli yakından ilgilendiren sermaye artırımı uyarınca belediye kasasından şirkete 6 milyon TL aktarılacak. AK Parti’nin de onay verdiği artış sayesinde, belediye şirketinde benzer krizin önüne geçilirken, şirket 2015 yılındaki ihalelere katılabilecek.
Karabağlar'da KARBEL'e cansuyu!
Haberler / Yerel Yönetimler
7 Kasım 2014 Cuma 22:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Başkan Muhittin Selvitopu yönetiminde Kasım ayının son meclis toplantısını gerçekleştiren Karabağlar Belediyesi’nde, belediye şirketi KARBEL A.Ş.’nin sermaye artırımına yönelik madde mecliste oybirliği ile kabul edildi. Şirketin mali yapısı ve bilançosunun güçlendirilmesi, önümüzdeki sene gerçekleşecek hizmet alım ihalelere katılabilmesi ve belediye personelinin iş güvencesinin sağlanabilmesi amacı ile belediye kasasından KARBEL A.Ş.’ye 6 milyon TL aktarılacak.  
 
AK PARTİ: KAĞIT ÜSTÜNDE KALMASIN
AK Parti adına meclis gündemine gelen sermaye artışı hakkında söz alan Nazmi Kalyoncu, “Sermaye artışından sonra şayet arttırdığımız sermaye banka hesabımızda görülmez ise yeterlilikte sıkıntı yaşanacaktır. Sadece kağıt üzerinde değil, aktif varlıklar üzerinde sermaye artışı yapılmalıdır. Bu bilanço üzerinde özellikle biraz daha fazla çalışmanızı diliyorum. Aksi takdirde, sizler için ileriki dönemde sıkıntı yaratacaktır. İlk meclislerden birinde KARBEL’le ilgili olarak “Biz KARBEL’in ayakları üzerine basmasını ümit ediyoruz” şeklinde açıklamada bulunmuştunuz. Eğer bu yönde bir çalışma yapmazsa önümüzdeki sene yine bir sermaye artışı ile meclis huzuruna gelmek zorunda kalırsınız” diyerek Başkan Selvitopu’na seslendi.
 
“YÖNETİM BORÇLARA ÇARE BULAMADI”
AK Parti adına söz alan İmet Tunç ise torba yasanın belediyenin imdadına yetiştiğini vurgulayarak ,  “Geçtiğimiz aylarda ihale dışı kalan şirketin borçlarına yönetimce çare bulunamamış. Yayınlanan torba yasa ile sigorta borçları yapılandırılmıştır. Bu anlamda Başbakan’ımız Ahmet Davutoğlu’nu tebrik etmek gerekir. Yasa zamanlama olarak hızır gibi yetişmiştir. KARBEL’de çalışanlarımıza katkıda bulunmuştur. Dileğimiz belediyeciliğin daha da ileriye taşınmalıdır” dedi.
 
“SÖZÜMÜN ARKASINDAYIM”
Başkan Selvitopu eleştiriler sonrasında yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “İdare olarak bunun bilincindeyiz. Geldiğimizden beri bunu yapmaya çalışıyoruz. Fen İşleri ihalesine şirketimiz katılamadı. 2,5 milyon TL vergi ve sigorta borcu vardı. 2015 yılı için tedbirimizi aldık. Şirketimiz torba yasanın bize getirdiği bir şey yok. Belediyemize de çok büyük bir faydası yok. Bu teknik bir tartışmadır. Şirketimizin ihalelere katılması ile torba yasanın bir ilgisi yoktur. Biz hazırlıklarımızı daha torba yasa gündemde yokken yapmıştık. Bu yasa çok abartıldı.belediyelerin gelirleri yeterli değil. Örnek olarak 6306sayılı yasa belediyelerin alacağı tüm harçları ortadan kaldırdı. Belediyelere bu kadar yük getirilmesinden ak partili belediyeler de şikayetçi. Biz bu gelirleri alamıyorsak, bunun devletten bir karşılığı olması lazım. Yasa çıkartıyorsunuz, gelirleri küt diye kesiyorsunuz. Kentteki ulaşımın tüm yükü belediyelerde. Ama bir kuruş para almıyoruz. Motorlu taşıtlar vergisini belediyelerin alması lazım. Ben sözümün arkasındayım. Şirketimizi kendi ayakları üzerinde duracak hale getirilmesi gerekiyor. Bu sermaye artışını geleceğe dönük bir hamledir.
 
AK PARTİ KABUL OYU VERDİ
Karabağlar Belediyesi’ne bağlı şirket KARBEL A.Ş.’nin sermayesinin 13 milyon 500 bin TL’den 19 milyon 500 bin TL’ye çıkartılmasını öngören değişiklik mecliste oybirliği ile kabul edildi. Vergi ve sigorta borçları torba yasa kapsamında taksitlendirilen şirket, gelen sermaye artışı ile birlikte önümüzdeki yıl sonuna doğru gerçekleşecek ve 2016 yılını kapsayacak ihalelere katılabilecek. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası