Ege Postası
Geri

Karabağlar'da bayram bitti, isyan başladı

Geçtiğimiz yaşanan maddi kriz sonrasında üst üste eylemlere sahne olan Karabağlar Belediyesi’nde belediye çalışanları bir kez daha kazan kaldırdı. Belediye şirketi KARBEL’de çalışan sözleşmeli personel alacakları için bayram ertesinde iş bırakarak protesto gösterisi düzenledi. Karabağlar'da bayram bitti, isyan başladı
Karabağlar'da bayram bitti, isyan başladı
Haberler / Yerel Yönetimler
28 Eylül 2015 Pazartesi 11:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 9 günlük bayram tatilinin ertesinde Karabağlar Belediyesi kapılarını yeni bir eylemle açtı. DİSK Genel-İş Sendikası’nda örgütlü bulunan Karabağlar işçileri birikmiş alacakları için belediye önünde eylem düzenleyerek hizmet binasını işgal etti.
 
 
BAYRAM BİTTİ, EYLEM BAŞLADI
Mesai saatlerinin başlangıcı ile birlikte başlayan eylemde belediye şirketi KARBEL A.Ş.’de çalışan bine yakın sözleşmeli personel yarım gün süreyle iş bıraktı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve idari birimlerde çalışan işçiler yaklaşık 5 aydır ödenmeyen alacakları için belediye binasını işgal etti. İki bin lirayı bulan gıda yardım çekleri ve toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan ücret alacaklarının bayramdan önce ödenmemesi üzerine sendika önderliğinde iş bırakma eylemlerine başladı.
 

SENDİKADAN BELEDİYE YÖNETİMİNE SERT MESAJ
Sabah saatlerinde belediye binası önünde alkış ve ıslıklarla eylemlerine başlayan personel daha sonra sloganlara hizmet binasına girerek işgal başlattı. Eylemin ardından bir açıklama yapan KARBEL işçilerinin örgütlü olduğu DİSK Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, personele alacakların bayram öncesinde ödeneceği sözü verildiği ancak bunun yerine getirilmemesi üzerine eyleme gittiklerini belirtti. Şube Başkanı Kara, yaklaşan hizmet alım ihaleleri öncesinde işçinin taşeron tedirginliği yaşadığını da belirterek, “Bizim bu kavgamız devam edecek. İşimiz, aşımız, geleceğimiz, ekmeğimiz için yapmayacağımız şey yok. Bunu dost da düşman da bilsin. Bizler geleceğimize sahip çıkmak zorundayız. Bu kavgamız, bu mücadelemiz devam edecek. Konak’ta, Çiğli’de, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde bugüne kadar taşerona nasıl geçit vermediysek, bundan sonra Karabağlar Belediyesi’nde de vermeyeceğiz” dedi.  
 

SARI: 1,5 YILDIR KAVGA VERİYORUZ
“Karabağlar Belediyesi’nde yaklaşık 1,5 yıldır kavga veriyoruz” diyerek işçilere seslenen DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, yaklaşan hizmet alım ihalelerine dikkat çekti ve Ahmet Arif’in “Tanı bunları” dizelerini okuyarak, “Taşerona iki çift sözümüz var. Tanı bunları, bunlar ekmeğimize, aşımıza göz koyanlar. Göz koyanlar bu devlet, bu hükümet… Yok öyle yağma... KARBEL işçisi taşerona geçit vermeyecek” dedi.
 

İŞ BIRAKMAYA DEVAM EDECEKLER
Belediye önünde öğlen saatlerine kadar devam eden eylemde “İş, ekmek yoksa barış da yok”, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam”, “Taşerona geçit vermeyeceğiz”, İnadına sendika, inadına DİSK”, “Taşerona teslim olmayacağız” şeklinde sloganlar atan belediye çalışanları daha sonra iş başı yaptı. Alacakları ödenene kadar eyleme devam kararı alan işçiler yarın sabah saatlerinde bir kez daha iş bırakacaklarını duyurdu. 

SELVİTOPU: ALACAKLAR ÖDENECEK
İşçilerin eylemi sonrasında konuyla ilgili açıklamada bulunan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, "İşçi başına yaklaşık 100 liraya yakın bir alacak söz konusu. Bunun 650 lirası bayram öncesinde personele ödendi. Kalan tutarı da yıl sonuna kadar ödeyeceğiz ve herhangi bir borç kalmayacak" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası