Ege Postası
Geri

Karabağlar'da grev başlıyor

Geçtiğimiz aylarda taşeron kabusu ile boğuşan ve yaklaşık iki ay süresince bir dizi eylem gerçekleştiren Karabağlar Belediyesi çalışanları greve gidiyor. Belediye şirketi KARBEL A.Ş.’de çalışan 970 sözleşmeli personelin örgütlü bulunduğu DİSK Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şubesi ile belediye yönetimi arasında devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşama sağlanamadığı takdirde, işçiler 8 Nisan’da greve çıkacak, Karabağlar’da hayat duracak. Karabağlar'da grev başlıyor, hayat duracak
Karabağlar'da grev başlıyor
Haberler / Yerel Yönetimler
10 Mart 2015 Salı 11:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karabağlar Belediyesi’nde çalışan 970 sözleşmeli personel toplu sözleşmede kendilerine önerilen 50 TL’lik zammı kabul etmeyince kriz yaşanmaya başladı. Önümüzdeki yılı kapsayacak toplu sözleşmelerde belediye yönetiminin maaş zamlarını düşük tutması üzerine 8 Nisan’da greve çıkma kararı alan 970 KARBEL A.Ş. işçisi, bugün belediye önünde geniş katılımlı bir eylem düzenleyecek.


50 TL ZAM KRİZ YARATTI
Karabağlar Belediyesi ile belediyede çalışan 970 sözleşmeli personelin örgütlü olduğu DİSK Genel-İş Sendikası arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanınca yeni bir kriz başladı. Arabulucu süreci geride kalan toplu iş sözleşmelerinde taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması üzerine belediye çalışanları greve gitmeye hazırlanıyor. Sosyal haklar ve ikramiyeler de dahil olmak üzere toplam 50 TL’lik maaş zammı öneren belediye yönetimine tepki gösteren KARBEL A.Ş. işçileri, öğlen saatlerinde gerçekleştirecekleri eylem ile grev kararını askıya çıkartacak.
 
SON SÖZLEŞMEDE YÜZDE 18 ZAM GELMİŞTİ
Geçtiğimiz yıl imzalanan son toplu sözleşmede belediye yönetimi yüzde 18 maaş zammı ve sosyal haklar ile ikramiyelerde artışa gitmişti. Yaklaşık iki aydır devam eden toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinden yüzde 1 ile yüzde 2,5 oranında zam öngören belediyenin iki yılı kapsayan sözleşme taslağı işçiler tarafından kabul görmeyince, sendika ile belediye yönetimi arasında anlaşma sağlanamadı.


8 NİSAN’A KADAR ANLAŞMA SAĞLANAMAZSA GREV
8 Nisan’a kadar taraflar arasında uzlaşma sağlanamadığı takdirde, işçiler greve çıkacak ve ilçede hayat duracak. Greve çıkıldığı takdirde ise, belediyenin yürüttüğü temizlik, çöp, sosyal hizmetler, idari hizmetler, fen işleri gibi temel hizmetler doğrudan etkilenecek.
 
“SADAKA DEĞİL TOPLU SÖZLEŞME İSTİYORUZ”
Öğlen saatlerinde belediye hizmet binasında toplanan belediye personeli “İnadına sendika, inadına DİSK”, “Sadaka değil toplu sözleşme”, “KARBEL işçisi köle değildir”, “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganları eşliğinde eylem yaparak, halaylar eşliğinde belediye yönetimini protesto etti. Sendikanın aldığı grev kararı hakkında açıklamada bulunan DİSK Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin, belediyenin park ve bahçeler, fen işleri, temizlik işleri, destek hizmetleri gibi birimlerde çalışan yaklaşık 650 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşmede sunulan rakamlara tepki gösterdi ve “Bu rakamları kabul etmemiz mümkün değil. Belediyeyi yetkililerini taleplerimizi dinlemeye ve makul davranmaya, toplu iş sözleşmesini masa başında bitirmeye çağırıyoruz. Yakın zamanda imzaladığımız toplu sözleşmedeki rakamların dikkate alınmasını ve insanca yaşanabilecek koşulların sunulduğu bir toplu sözleşme istiyoruz. 8 Nisan’a kadar umuyoruz ki bu toplu sözleşme olumlu bir sonuçla noktalanır. Biz üyelerimizin kabul etmeyeceği hiçbir maddeye imza atmayacağız. Belediye makamları şikayet etme yerleri, sızlanma yerleri değildir. Yönetimdeki kişilerin de sorumlu davranması gerekiyor. Burası bizim iş yerimiz. Hem işimize, hem aşımıza, hem de geleceğimize sahip çıkacağız. 8 Nisan’a kadar toplu sözleşme beklediğimiz noktaya gelmediği takdirde hep birlikte “Bu işyerinde grev vardır” pankartını da buraya asacağız. Biz sadaka değil toplu sözleşme istiyoruz” dedi.
 

“YA SÖZÜNÜZÜ TUTUN YA DA O KOLTUKLARDAN ÇEKİP GİDİN”
DİSK Ege Bölgesi Temsilcisi Memiş Sarı da Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na seslenerek şunları kaydetti: “Bundan 6 ay önce bizi taşeronla tehdit edenler boylarının ölçüsünü aldılar ve çekip gittiler. Bizi dışarıdaki taşeronla kıyaslayan ve bize 50 lirayı baki görenlere sesleniyorum. Bir yıl önce, yerel seçimler öncesinde belediye başkan adayı olan isimler bizleri ziyaret ederek, “Ben emekçinin yanındayım, emekçi ile kol kolayım, emekçinin yanından ayrılmayacağım” dedi. Biz o zamanlar bunu işçiye verilmiş söz olarak kabul ettik. Sayın belediye başkanları ya o zamanlar verdiğiniz sözleri tutun, ya da o koltuklardan çekip gidin. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, CHP genel merkezinde çalışan sendikalı işçilere ücretlerinin düşüklüğü nedeniyle toplu sözleşme masasında yüzde yüz zam yapmıştır. Aynı partiye mensup bir belediye başkanı olarak, sizden de masa başında iş barışından yana tavır koyarak gereğini yapmanızı bekliyoruz. Masa başında toplu sözleşmeyi bitirin, biz de gelelim burada davullarla zurnalarla kutlama yapalım. Yoksa bu işçi gereğini yapar. Karabağlar’da hizmetlerin devamını istiyorsanız, bizi işsizlikle, düşük ücretlerle tehdit etmeyin. Gelin bu toplu sözleşmeyi masa başında bitirin. Eğer masa başında bitirmiyorsanız bizi kavgaya davet ediyorsanız, kavga da varız, 8 Nisan’da greve de çıkarız.” 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası