Ege Postası
Geri

Karabağlar'da kentsel dönüşüm çalışması

İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde 540 hektar alanı kapsayan, kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde çalışma yapan Yeni Hedef Harita Şehircilik İnşaat Limited Şirketi, bölgede yaşayanlarla uzlaşma ofisinde görüşmeleri sürdürürken, Halil Ecevit (47), kendilerine proje hakkında bilgi verilmediğini ve görüşlerinin alınmadığını savunup, bu konuyla ilgili dernek kurduklarını aktardı.
Karabağlar'da kentsel dönüşüm çalışması
Haberler / Yerel Yönetimler
16 Ekim 2014 Perşembe 09:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 Dernek üyesi avukat Mehmet Bayraktar, "Halka rağmen, halkın görüşü ve menfaati olmadan, halkın aleyhine yandaş paylaşımı söz konusu" dedi. Ancak firma yetkilileri, uzlaşma için kimsenin zorlanmadığını, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olan çalışma kapsamında isteyen herkese bilgi verildiğini, 5 etaptan oluşan proje alanının yüzde 60'ının yeşil alan, yüzde 40'ının konut olarak planlandığını kaydetti.

Karabağlar İlçesi'nin Bozyaka, Devrim, Cennetçeşme, Umut, Yeşilyurt, Uzundere, Limontepe gibi bölgelerini içine alan 540 hektarlık, kentsel dönüşüm projesi kapsamında, Yeni Hedef Harita Şehircilik İnşaat Limited Şirketi'nin, bölgede yaşayanlarla uzlaşma ofisinde görüşmeleri sürüyor. Toplam 5 etaptan oluşan, yüzde 60'ı yeşil alan, yüzde 40'ı konut ve kapalı otoparktan oluşan bir yaşam merkezi olarak planlanan proje hakkında kendilerine bilgi verilmediğini savunan Halil Ecevit, bölgede yaşanan sorunlara dikkat çekmek için Karabağlar Kentsel Dönüşüm Hak Arayanlar Derneği'ni kurduğunu dile getirdi. Dernek Başkanı Ecevit, projenin hazırlanması sırasında görüşlerinin alınmadığını, bölgede yaşayanlarla uzlaşma görüşmesinin yapıldığını, ancak projenin tam olarak ne zaman hayata geçeceğinden söz edilmediğini öne sürdü. Dernek üyesi avukat Mehmet Bayraktar da "Halka rağmen, halkın görüşü alınmadan, menfaati olmadan, halkın aleyhine yandaş paylaşımı söz konusu. Görüşmeler gizli kapaklı, halkın aleyhine işleyen bir mekanizma. Elbette kentsel dönüşüm olmalı, ancak bu halkın aleyhine olmamalı. Yöre halkı ve sivil toplum kuruluşlarının görüşü alınıp, çağdaş bir sistem uygulanabilir. Şu anki sistem rantçı bir sistemdir. Bunun örnekleri, Kadifekale'dir, İstanbul'daki Sulukule'dir. Mesela itiraz halinde yetkili olarak Ankara'daki mahkemeler kılınmış. Uzlaşma sırasında imzalanan sözleşme, yarın protokole dönüştürülecek. Buradaki halk birlik beraberliğini sağlamalı" dedi.

FİRMA YETKİLİLERİ, "HERKESE KAPIMIZ AÇIK"

Cennetçeşme'deki uzlaşma ofisine gelenlerin birçoğunun projeden memnun olduğuna dikkat çeken firma yetkilileri ise isteyen herkese bilgi verildiğini, kahvehaneler gibi birçok alanda bilgilendirme toplantılarının yapıldığını savundu. Toplam 16 bin hak sahibinin bulunduğunu, herbirine ulaşmanın zaman alacağını aktaran firma yetkilileri, 540 hektardan oluşan bölgede yaklaşık 35 bin konut yapılmasının planlandığını, bu konutların da 8-9 şiddetinde depreme dayanıklı yapılar olacağını, uzlaşma için hiç kimsenin zorlanmadığını bildirdi. Projenin, Türkiye ve İzmir'de örnek teşkil ettiğini kaydeden firma yetkilileri, yıllar önce bölgeye yerleşmiş tapusu olmayanların dahi hak sahibi olarak değerlendirildiğini, uzlaşma sürecinin tamamlanmasının ardından projenin diğer bölümlerinin hayata geçirileceğini dile getirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası