Ege Postası
Geri

Karabağlar'da krizin fotoğrafı

Karabağlar Belediyesi’nde önceki gün başlayan kriz belediye meclis oturumuna taşındı. Belediyenin faaliyet raporunun oylanacağı kritik meclis toplantısı CHP’li 6 üyenin partiden istifa etmesiyle başlayan çatlak ve ardından AK Parti’li meclis üyelerinin protestosuna sahne oldu. Karabağlar'da krizin fotoğrafı
Karabağlar'da krizin fotoğrafı
Haberler / Yerel Yönetimler
5 Nisan 2016 Salı 18:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karabağlar’da CHP’li meclis üyeleri Turan Manduz, Bülent Torun, Emir Uztemur, Tuncer Polat, Latif Yelekçioğlu ve Zakir Bel’in istifası ile başlayan parti içindeki çatlak artarak devam ediyor.
 
Karabağlar’da patlak veren siyasi kriz meclis toplantısını erteletti. CHP’den istifasını sunan ve istifa kararı alan 6 isim kararından geri adım atmazken, geçtiğimiz günkü başkanvekilliği seçimlerinde yaşanan kriz sonrasında protesto kararı alan AK Parti de toplantıya katılmadı. Muhalif meclis üyeleri Başkan Muhittin Selvitopu, CHP İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ve CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel’in de araya girmesine karşın “Geri dön” çağrısını geri çevirdi. İstifa kararından dönmeyecekleri öğrenen 6 ismin bu tavrı Belediye Başkanı Selvitopu’nu zorda bırakırken, faaliyet raporunun karara bağlanması da bir sonraki toplantıya kaldı.


 
SELVİTOPU’NA İKİNCİ DARBE AK PARTİ’DEN
CHP’de yaşanan kriz devam ederken, bir başka çıkmaz da AK Parti cephesinde yaşandı. AK Parti grubu da aldıkları grup kararı ile toplantıyı protesto ederek oturuma katılmadı. Faaliyet raporuna da ret oyu vereceği öğrenilen AK Parti’li 16 meclis üyesi, belediye binası önünde yaptıkları açıklamada iradelerinin yok sayıldığını belirterek Başkan Selvitopu’nu eleştirdi. Dün ilçe kaymakamlığına başvuran ve önceki toplantıda gerçekleşen başkanvekilliği seçimlerinin iptalini talep eden AK Parti’li meclis üyeleri Selvitopu’nu geri adım atmaya çağırdı.


 
CHP’NİN ÜYE SAYISI 16’YA DÜŞTÜ
Yaşanan gelişmelerle birlikte belediye meclisinde dengeler de değişti. İstifa eden 6 muhalif meclis üyesinin yoluna bağımsız devam edeceği öğrenilirken, 16 meclis üyesine düşen CHP belediye meclisindeki sayısal çoğunluğunu kaybetti.


 
PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK'
Karabağlar’da yeterli çoğunluk sağlanamadığından ötürü meclis toplantısı ertelendi. Sadece 16 üyenin katıldığı oturumda meclis üye sayısının salt çoğunluğu olan 19 kişiye ulaşılamadı. Belediye meclisi ertelenen toplantıyı gerçekleştirmek üzere 6 Nisan’da tekrar toplanacak. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası