Ege Postası
Geri

Karabağlar'da lise binası yan yattı: Apartman sakinleri mağdur oldu!

İzmir'in Karabağlar ilçesinde depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verilen lise binası, yıkım işlemi sırasında yakınında bulunan apartmanın üzerine yan yattı. Meydana gelen risk nedeniyle lise binasının yıkımı durdurulurken, apartmanda bulunan vatandaşlar ise evlerinden tahliye edildi. Risk nedeniyle evlerine giremeyen vatandaşlar ise mağdur olduklarını dile getirdi.
Karabağlar'da lise binası yan yattı: Apartman sakinleri mağdur oldu!
Haberler / İzmir
6 Kasım 2023 Pazartesi 20:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

GÖNÜL MORSÜNBÜL- EGEPOSTASI/  İzmir'in Karabağlar ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde 502/4 sokakta bulunan ve depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan Süleyman Taştekin Anadolu Lisesi'nin yıkım işlemi başlatıldı. 

Yıkım esnasında lise binası,yakınında bulunan bir apartmanın üzerine yan yattı.

Oluşan risk nedeniyle çevredeki binalar tahliye edilirken apartmanda yaşayan vatandaşlar ise mağdur oldu.

"DAHA ÖNCEKİ YIKIM DA SIKINTILIYDI"

Yaklaşık 2,5 aydır süren inşaat çalışması olduğunu aktaran bir apartman sakini daha önceki yıkımın da sıkıntılı olduğunu aktararak, "Apartmanımızın hemen bitişiğinde 2,5 aydır süren bir inşaat çalışması vardı. Çok yakınız. Ön sokağı kapattılar ama bizim okulla aramızda sokak olmadığı için sokak kapatılmadı. Ilk yapılan yıkım da zaten sıkıntılı bir yıkım oldu ve neredeyse vincin üzerine düşüyordu bina. Lise depremden hasar aldığı ve yüksek derecede riskli olduğu için 2,5 aydır yıkılmak isteniyor. Buradaki doktorlar, çevre sakinleri bu yıkımın başladığından itibaren yıkım işleminin kontrolsüz yapılması nedeniyle sürekli gerekli mercilere şikayette bulunup itiraz dilekçeleri verdiler. Fakat hiçbirinden sonuç alınamadı.Hatta şu anda, yani bu belki söylentidir. Onu da bilmiyorum. Mühürlü olmasına rağmen çalışma yapılmış. Böyle bir bilgi aldık. Ne kadar doğru değil, bilemiyoruz" dedi.

"BİNA KONTROLSÜZ ŞEKİLDE YIKILDI"

Bugün gerçekleşen yıkım çalışmasının kontrolsüz bir şekilde yapıldığını iddia eden apartman sakini, "Kontrolsüz bir şekilde hiç bize uyarı yapılmadan bina yıkıldı. İkiye ayrıldı ve apartmanımızın üstüne doğru saat üç buçuktan beri bir yıkım gerçekleşti. Şu anda da riskli diye dışarıdayız. Apartmanımızda yaşlılar, engelliler var. Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı geldi. En son ayrılırken yetkililer tarafından gece kaç olursa olsun, son iki katın buradan indirilmesi gerektiğini yoksa apartmana sıkıntı olacağı söylendi" dedi.

"NE YAPACAĞIMIZI BİLMİYORUZ!"

Şu anda riskli olduğu için evlerine giremediklerini söyleyen apartman sakini mağdur olduklarını belirterek, "Muhtar geldi. 'Işık olmadığı için bu yıkım yapılamıyor. Ancak yarın gerçekleşecek. Herkes gitsin' dedi. Apartmanımızda tanıdığı olan var olmayan var. Başka yerde kalma imkanı olmayan insanlar var. Saat üç buçuktan beri biz dışarıdayız, dışarıda kaldık ve bekliyoruz. Muhtar ilk başta girin sonra riskli olduğu için girmeyin dedi. Şu anda girilmez şeridi çekilip polis kapıda bekliyor. Şu anda biz de ne yapacağımızı bilmiyoruz, mağdur olduk " dedi.

Öte yandan apartman sakini, yetkililer tarafından ailelerin bu gece konaklamaları için bir otel ayarlandığını fakat otelin kötü olması nedeniyle dışarıda beklemeye karar verdiklerini söyledi. 

 

 

İzmir’de yıkımı yapılan lise yan yattı, 3 apartman boşaltıldı

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası