Ege Postası
Geri

Karabağlar'da pazarcıya tek tip kıyafet

Karabağlar Belediyesi, İzmir'de ilk olacak bir çalışmanın altına imza atmaya hazırlanıyor. Belediye, ilçe genelindeki semt pazarlarında tek tip kıyafet uygulaması için kolları sıvadı. Karabağlar'da pazarcıya tek tip kıyafet
Karabağlar'da pazarcıya tek tip kıyafet
Haberler / İzmir
4 Temmuz 2017 Salı 10:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karabağlar Belediyesi, ilçenin çeşitli noktalarında kurulan semt pazarlarında esnafa yönelik ilginç bir düzenlemeye imza atacak.

TASARI KABUL EDİLİRSE İZMİR'DE İLK OLACAK

Belediye meclisi tarafından yürütülen çalışma dahilinde, esnaf odasıyla birlikte yürütülen görüşmelerden olumlu sonuç çıktığı takdirde, semt pazarlarında iş yapan esnaf tek tip kıyafet giyecek. Türkiye'nin çeşitli noktalarında uygulanan sistemi inceleyen komisyon üyeleri, yaz ve kış aylarında ayrı ayrı olmak üzere, hazırlanacak kılık kıyafet yönergesiyle pazarcı esnafına belirli standartlar getirecek.

SEMT PAZARLARINDA YENİ DÖNEM

Yeni tasarıya göre, kıyafetlerde öncelikle kayıtlı tezgah numarası yer alacak, ardından da esnaf isimlik takacak. Söz konusu uygulamayla birlikte kayıt dışı tezgahların da önüne geçmeyi amaçlayan ilçe belediyesinin bu çalışması, gerekli hazırlıklar tamamlandıktan sonra önümüzdeki aylarda belediye meclisinin onayına sunulacak.

ODA BAŞKANI ERİŞEN: GİYDİREMEZLER!

İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen konuya dair yaptığı değerlendirmede, uygulamanın pratikte mümkün olmadığına değindi ve şunları söyledi: "Bu konuyla ilgili belediye meclisinden gelen heyetle bazı görüşmeler yaptık, fikir alışverişinde bulunduk. Fikir olarak güzel ancak pratikte zor bir uygulama. Biz oda olarak geçmişte bunu denedik, ancak olmadı. Tek tip kıyafetten ziyade, yaka kartı, isimlik gibi kartlar daha uygun olabilir. Başarılı olacağını sanmıyorum. Kaldı ki bu iş sadece Karabağlar'da olacak bir şey değil. Aynı esnaf, diğer günlerde başka ilçelerde de tezgah kuruyor. Oralarda ne olaca? Pazaryeri cezaevi gibi olur. Belediye kendi işçisine iş kıyafeti yetiştiremiyor. Pazarcı esnafına nasıl kıyafet yetiştirece? Adam orada bütün gün iş yapıyor, kan ter içinde kalıyor, kasaları indirip taşıyor, kirleniyor. Esnafa kıyafet mi yetişi? Bunun yazı var, kışı var... Nasıl olaca? Giydiremezler. Bir kere pazarcı esnafı bunu kabul etmiyor. Sonuçta zorla yaptıracak halimiz yok. Kişilerin hürriyetini bu şekilde sınırlayamayız. Belediyeden daha mantıklı bir çalışma bekliyoruz. Bizim bunlardan önce yeni tesisler açılması, mevcut semt pazarlarının modernize edilmesi ve ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmamız lazım."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası