Ege Postası
Geri

Karabağlar'da plastikler yuva oldu

Karabağlar Belediyesi ile Plastik Sanayicileri Derneği’nin (PAGDER) Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi'nde buluştuğu "Yuvaya Dönüşen Plastikler" kampanyası ilk meyvelerini vermeye başladı. İki kurum arasında öngörülen protokol taslağı gereği 20 adet köpek kulübesi ve köpek mamaları Karabağlar Belediyesi’ne bağışlandı.
Karabağlar'da plastikler yuva oldu
Haberler / Genel
13 Ekim 2014 Pazartesi 10:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karabağlar Belediyesi ile Plastik Sanayicileri Derneği sosyal sorumluluk ve çevre bilinciyle ortak bir çalışma yapmaya hazırlanıyor. “Yuvaya Dönüşen Plastikler” kampanyasıyla ilçe sınırları içerisindeki plastik atıklar toplanarak park ve bahçelerde kedi ve köpek kulübesi olarak geri dönüşüm sağlanacak. Bu çerçevede geçtiğimiz günlerde Karabağlar Belediyesi ile PAGDER arasında öngörülen protokol taslağı gereği 20 adet köpek kulübesi ve köpek mamaları Karabağlar Belediyesi’ne bağışlandı.

Kampanyanın işleyişine ilişkin bilgi veren Plastik Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Semerci, kampanyanın farkındalık yaratmak amacı taşıdığını söyledi. Karabağlar Belediyesi ile de bu konuda protokol imzalamak istediklerini belirten Semerci, Başkan Selvitopu'nun duyarlılığına da teşekkür ederek şunları söyledi: “Türkiye'de atıkları kaynağından toplama, ayırma ve geri dönüşüm uygulamalarının ülke genelinde yayılması çok önemli. Kişi başı ortalama atık miktarı gün bazında 1.10 kg olarak hesaplanmıştır. Biz PAGDER olarak çevre ve geri dönüşüm bilinci yaratırken bireysel olarak da kaynağından ayrı toplama alışkanlığı kazandıracak bir projeyi hayata kazandırıyoruz. Bu proje ile Karabağlar'da toplanacak (plastik yoğurt, peynir kapları, pet şişeler ve kapakları, deterjan şişeleri, eski plastik oyuncaklar, plastik askılar ve plastik damacanalar vb) atıklar yüzde 100 geri dönüşümü sağlanarak hayvanlar için plastik yuvalar yapılacak” dedi.

Kulübelerin teslimine ise Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hepşengünler,  Plastik Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Semerci ve Ege Plastik Sanayicileri Dayanışma Derneği Başkanı Erol Paksu katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası