Ege Postası
Geri

Karabağlar'da şeffaflık tartışması

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm yönetiminde gerçekleşen Eylül ayı 1’inci meclis oturumu “Şeffaf belediyecilik” tartışmalarına neden oldu. Kısa süre önce alınan yeni hizmet binasının aşırı maliyetli olduğunu savunan AK Parti, binaya dair ekspertiz raporlarının kendilerine ulaştırılmadığını talep ederken, Başkan Sıtkı Kürüm ise, raporların hazırlanıp iletildiğini belirterek, “Sizin birbirinizden haberiniz yok” diyerek AK Parti’ye sert eleştiri getirdi.
Karabağlar'da şeffaflık tartışması
Haberler / Yerel Yönetimler
4 Eylül 2013 Çarşamba 09:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Oturumun açılışında söz alan Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, 2 Eylül 2013 itibarı ile son buran adaylık başvurularına değinerek, “Bu bir hizmet aşkı. Burada “Ben de varım” demek demokratik haktır. Herkese başarılar dilerim” diyerek aday adaylığını açıklayan belediye meclis üyelerine başarı dileklerini iletti. Dün itibari ile kendisinin de başvuruda bulunduğunu hatırlatan Kürüm, bir dönem daha göreve talip olduğunu yineleyerek, “Devam eden projelerimi tamamlamak istiyorum” mesajı verdi. Diğer yandan belediye meclis oturumuna aday adaylığını açıklayan, Murat Bakan, Uğur Yelekli, Suat Erdil, Adnan Kavur ve Salih Erkek’in katılmaması ise dikkat çekti.

AK PARTİ’DEN “NEREDE KALDI ŞEFFAF BELEDİYECİLİK'” ELEŞTİRİSİ


Gündem maddelerinin görüşülmesinden sonra dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Partili Meclis Üyesi Ümmügülsüm Satoğlu, tartışmalara neden olan ve Burda AVM’den devir alınan yeni hizmet binası ile ilgili talebini yineleyerek, “3 ay önce sözlü olarak dile getirmiştim. Belediye hizmet binasının alımı işle ilgili ekspertiz raporlarını istemiştim. Her mecliste hatırlatmama rağmen bu raporlar tarafıma ulaştırılmadı. Bununla ilgili şeffaf belediyecilik anlayışı içerisinde olmadığını ve durumu yadırgadığımı belirtmek isterim. Bu raporların bana bir önce ulaştırılmasını rica ediyorum. Eğer mecliste dile getirmem yetmiyorsa, bir meclis üyesi olarak nereye başvuracağımı söylemenizi istiyorum” diyerek sitemde bulundu.

KÜRÜM: BİRBİRİNİZDEN HABERİNİZ YOK

AK Partili Satoğlu’na yanıt veren Başkan Kürüm ise, “Bu isteğinize yanıt verilmiş ve AK Parti Grubu’na bu raporlar teslim edilmiştir. Demek ki sizin birbirinizden haberiniz yok. İstediğiniz evrakların tarihini de belge numarasını da vermeye hazırız. Eğe kaybettiyseniz bir daha veririz. Bizim vermeme gibi bir tavrımız olamaz. Cuma’ya kadar verdiğimiz evrakları yeniden hazırlayıp size ulaştıracağız. Bunu tartışma konusu hale getirmeye gerek yok. Bu belediyemizin yaptığı yasal bir alışveriştir. Dosyası da mevcuttur. Her türlü belgeyi de veririz, incelersiniz. Bizzat ben de bakacağım, o dosyada neler gönderildi ve hangi tarihlerde gönderildi. Bunu polemik yapmaya gerek yok” şeklinde karşılık verdi.

BİTLİS’İN PARKLARI KARABAĞLAR’DAN

Diğer yandan, Karabağlar Belediyesi ile kardeş şehir olan Bitlis İli Güroymak Belediyesi’nin talebi doğrultusunda ilçeye yardım yapılması da kabul edildi. 5393 sayılı belediyeler kanunu çerçevesinde Karabağlar Belediyesi’nin hazırladığı proje ile ilgili açıklama yapan Başkan Sıtkı Kürüm, “25 bin lira civarında bir yardım öngördük. Kesin rakamı komisyon belirleyecek. Çok güzel bir proje hazırlamışlar. Büyük bir proje. Biz de bir ucundan tutalım yardımcı olalım istedik. Kardeş ilçemizdeki parkalara oyun grupları ve mobilyalar almak istiyorlar. Çevre düzenlemesi gibi çalışmalar olacak. Bunları burada kendi imkanlarımızla yapabiliyoruz ancak, buradan oraya nakliye maliyetli olduğundan nakdi yardım yapılamasını da düşünüyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası