Ege Postası
Geri

Karabağlar'da sendikadan iş bırakma kararı!

Karabağlar Belediyesi geciken maaş ödemeleri için söz verdi ancak Karbel işçilerinin alacakları yatırılmadı. Sendika eylem kararı aldı.
Karabağlar'da sendikadan iş bırakma kararı!
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Mayıs 2025 Pazartesi 23:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

 Karabağlar Belediyesi iştiraki olan Karbel Şirketi’ne bugün yapılması gereken ödeme yapılmadı. İşçilerin yaşadıkları mağduriyet üzerine DİSK Genel İş 5 No.lu Şube yönetimi ve temsilcileri eylem kararı aldı.

“SÖZ TUTULMADI, İŞ BIRAKIYORUZ”

Sendikadan işçilere gönderilen mesajda, “Değerli Karbel Emekçileri; bugün ödeme için verilen söz tutulmadığı için yarın itibariyle tüm işyerlerinde (Sağlık, veterinerlik ve acil olan hastane çöpü) hariç tüm işyerlerinde maaşlarımızın kalanı ve 1 büyük 1 küçük fiş yatana kadar çalıştığımız tüm birimlerde iş bırakıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

BELEDİYE HABERDAR OLDU, ‘YARIN’ DEDİ

Sendikanın attığı mesajdan haberdar olan belediye yönetiminin ise harekete geçtiği ve yarın (13 Mayıs Salı) saat 14:00’e kadar ödemelerin yatırılacağı söylendiği kaydedildi. Sendikanın ise iş bırakma eyleminde kararlı olduğu ve ödemeler yatırılana kadar eylemlilik halinin devam edeceği bildirildi.

YAKLAŞIK 110 BİN TL ALACAKLARI VAR

İşçilerin ödenmemiş 40 Bin TL’ye yakın Migros alacağı, 30 bin küsur önceki maaştan kalan ödemesi ve geri dönük TİS’ten kaynaklı da 40 bin TL’ye yakın ödemesi bulunuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası