Ege Postası
Geri

Karabağlar’da 4. Reşat Nuri buluşması

Karabağlar Belediyesi, Türk Edebiyatı’nın ünlü ismi yazar Reşat Nuri Güntekin’in adına düzenlediği Edebiyat Günleri’nin bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirmeye hazırlanıyor. 20-21 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinlikte, Doğan Hızlan, Sina Akyol, Oya Baydar, Semih Gümüş, Namık Kuyumcu gibi edebiyat dünyasının ünlü isimleri İzmirliler’le buluşacak. Reşat Nuri Edebiyat Günleri’nde, divan sazı ve perdesiz gitar tınıları da yükselecek.
Karabağlar’da 4. Reşat Nuri buluşması
Haberler / Güncel
18 Aralık 2012 Salı 16:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Yazar Reşat Nuri Güntekin’in Çalıkuşu romanını yazdığı evinin, Karabağlar İlçesi’nde bulunması nedeniyle yazarın ismini taşıyan Edebiyat Günleri, 20-21 Aralık’ta gerçekleştirilecek. Karabağlar Belediyesi Çalışuku Kongre ve Sergi Salonu’nda düzenlenecek etkinlik, İzmir’in kültür sanat yaşamına da ayrı bir renk katacak. Etkinliğin ilk gününde, Yazar Bekir Yurdakul’un sunumuyla “Bizim Edebiyatçılarımız” isimli serginin açılışı yapılacak. Etkinliğin açılış konuşmalarının ardından saat 14.00’da Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu sahne alacak. “Gülün Kokusu Vardı” adlı konserlerinde Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu’nun divan sazı ve perdesiz gitar tınıları yükselecek. Oğur ve Demircioğlu, türküleriyle edebiyat tutkunlarına müzik şöleni yaşatacak. Konserin ardından Emin Karaca, “Nazım Hikmet Şiiri’nde Gizli Tarih”, Yazar Oya Baydar ve Asuman Susam’ın söyleşisiyle devam edecek. Etkinliğin ikinci gününde ise, “Edebiyatta Kadın İtirazı”, “Reşat Nuri’den Günümüze Klasik Edebiyat Okuru’, “Genç Edebiyatçılar Konuşuyor”, “Kitap Eklerinin Okur Dünyasındaki Yeri” konularıyla tanınmış birçok yazar edebiyatseverlerle buluşacak.

REŞAT NURİ’NİN ADI KARABAĞLAR’DA YAŞAYACAK

Bir dönem Karabağlar’da yaşayan ve kaleme aldığı önemli romanlarında ilçeyle ilgili bilgi veren Güntekin’in ismini yaşatmak istediklerini belirten Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, İzmir ve Karabağlar’da sanat ve edebiyatla dolu 2 gün yaşanacağını söyledi. Bu yıl 4’ünsünü düzenledikleri etkinliğe her geçen yıl katılımın daha da arttığını belirten Kürüm, “Ünlü yazar ve sanatçıları, sanatseverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyet dönemi Türk Edebiyatı’nın ölümsüz romanlarının yazarını, saygıyla anıyoruz. Edebiyatımızın en ünlü isimlerinden Reşat Nuri Güntekin’in Çalıkuşu ve Dudaktan Kalbe eserlerini yazdığı evinin ilçemizde bulunması, ölümsüz eserlere hayat veren mekanı yaşatmak amacıyla düzenlediğimiz bu etkilik, ilçemizin adını ulusal platformlara taşıyarak, kentimizi bir kültür ve sanat merkezi haline getirme hedefimize de önemli katkılar sağlayacak” dedi.


4. REŞAT NURİ GÜNTEKİN EDEBİYAT GÜNLERİ


(20-21 ARALIK 2012)
Etkinlik Programı

20 Aralık 2012 Perşembe

Saat: 13.00- Sergi
“Bizim Edebiyatçılarımız”
Metin: Y.Bekir YURDAKUL, Fotoğraf: Salim ÇETİN

Açılış Konuşmaları
Sıtkı KÜRÜM(Karabağlar Belediye Başkanı)
Sina AKYOL(Cumalı Seferis Gökyüzü Kültür ve Sanat Derneği Bşk.)

Görsel Sunum
“Reşat Nuri Güntekin Edebiyat Günlerinden….”

Saat:14.00- Konser
“Gülün Kokusu Vardı...”
Erkan OĞUR- İsmail Hakkı DEMİRCİOĞLU

Saat:15.00 Ara

Saat:15.30 Satır Arası
“Nazım Hikmet Şiirinde Gizli Tarih”
Konuşmacı: Emin KARACA

Saat:16.30- Söyleşi
“Elveda Alyoşa’dan O Muhteşem Hayatınız’a Oya BAYDAR”
Konuşmacı: Oya BAYDAR, Asuman SUSAM
Saat:17.30 Kapanış


21 Aralık 2012- Cuma

Saat:13.00-Panel
“Edebiyatta Kadın İtirazı”
Yön: Doç. Dr. Şerife YALÇINKAYA
Konuşmacılar: Prof. Dr. Dilek DİRENÇ, Gönül KIVILCIM, Jaklin ÇELİK

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası