Ege Postası
Geri

Karabağlar’da 'Yaşar Kemal Buluşmaları' başladı

Karabağlar Belediyesi tarafından dünyaca ünlü yazar Yaşar Kemal’in adını taşıyan “Yaşar Kemal Buluşmaları”nın birincisi, düzenlenen karikatür sergisi ile başladı. Toplam 34 karikatürün yer aldığı sergiye Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban da katıldı.
Karabağlar’da 'Yaşar Kemal Buluşmaları' başladı
Haberler / Yerel Yönetimler
7 Ekim 2016 Cuma 10:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Uğur Mumcu Parkı’nda düzenlenen “Yaşar Kemal Portreleri” karikatür sergisine Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, sanatçılar, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Eserleri sonsuza kadar yaşayacak

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, lise yıllarında Yaşar Kemal’in İnce Memed’ini okuduğunu bu sayede Anadolu insanını, Çukurova’yı tanıdığını söyledi. Yaşar Kemal’in ülkemizin yetiştirdiği çok önemli kültür, sanat insanı olduğunu belirten Selvitopu,  “Dünya çapında bir yazardı. Onu minnetle anıyoruz. O aramızda bedenen değil ama eserleriyle sonsuza kadar bizimle yaşayacak” diye konuştu. Başkan Selvitopu ayrıca,  önümüzdeki yıllarda Karabağlar’da 6 kültür sanat merkezi açacaklarını da sözlerine ekledi. 

Tüm insanlara hep sevgiyle baktı

Usta sanatçı Yaşar Kemal’i hayatının son döneminde yakından tanıma fırsatı bulan Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç ise, bu etkinliğe katılmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi. Yaşar Kemal’i doğa sevdalısı, tüm insanlara sevgiyle, güzellikle bakan bir insan olduğunu hatırlatan Tunç, ayrıca ilçedeki yeni kurulan bir mahalleye “Yaşar Kemal” adını veren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve belediye meclis üyelerine şükranlarını sunduğunu ifade etti.

Bende Karabağlarlı oldum

Yaşar Kemal’in hayat arkadaşı Ayşe Semiha Baban ise Yaşar Kemal’in artık Karabağlarlı olduğunu belirterek,  “Ben de sayesinde Karabağlarlıyım” dedi. Kemal’in “Kimsecik” romanının korku üzerine olduğunu belirten Baban , “İnsanın en temel güdüsü korkudur ve insanı insan yapan da korkunun üzerine yürümektir. Bunu her zaman tekrarladı. Korkunun üzerine yürümenin en önemli aracı mizahtır. Yaşar Kemal’in romanlarında mizahı çok görürüz. Mizahın çok önemli alanı karikatür. Çok karikatürist dostu vardı. Çok önem verdiği sanattı. Burada Yaşar Kemal karikatürlerinin olması beni çok mutlu etti” diye konuştu.

Türk aydınlanmasının en etkili ismi

Son olarak söz alan yazar Adnan Binyazar ise Yaşar Kemal’in yaratıcılığın en büyük simgelerinden birisi olduğunu ifade etti ve “Yaşar,  Türk aydınlanmasının en etkili ve son ismidir.” dedi.

Karikatürist Mustafa Yıldız tarafından oluşturulan İzmir Karikatürcüler Platformu üyelerinin katıldığı 34 portre karikatür, sergiyi gezenler tarafından ilgi ile izlendi. Sergi öncesi karikatüristlere teşekkür belgeleri verildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası