Ege Postası
Geri

Karabağlar’da mutlu son, istifa krizine nokta!

Karabağlar Belediyesi’nde CHP’li 6 üyenin istifası ile başlayan krize nihayet nokta koyuldu. Karabağlar’da mutlu son
Karabağlar’da mutlu son, istifa krizine nokta!
Haberler / Yerel Yönetimler
6 Nisan 2016 Çarşamba 18:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- CHP’li Karabağlar Belediye Meclis Üyelerinden Turan Manduz, Bülent Torun, Emir Uztemur, Tuncer Polat, Latif Yelekçioğlu ve Zakir Bel’in İl Başkanı Alaattin Yüksel’e istifasını sunmasıyla başlayan kriz çözüme kavuştu. Başkan Muhittin Selvitopu’na muhalif 6 isim gündüz partinin ilçe başkanlığında gerçekleştirilen ve İl Başkanı Alaattin Yüksel’in de katıldığı zirvenin ardından kararından geri döndü.  
 

MUHALİF İSİMLER İSTİFADAN VAZGEÇTİ
Yapılan toplantının yanı sıra CHP genel merkez yöneticilerinden Gürsel Tekin’in de krizi çözmek üzere araya girdiği öğrenilirken, muhalif meclis üyeleri partiden istifa kararını geri çekti ve uzlaşmaya varıldı. Gündüz saatlerinde belediyede Başkan Selvitopu ile görüşen, ardından da ilçe başkanı Ali İhsan Yıldız ve İl Başkanı Alaattin Yüksel ile bir araya gelen isimler meclis toplantısına ise katılmadı. Faaliyet raporunun oylanacağı kritik meclis oturumuna katılmayan 6 meclis üyesinin sonraki meclis çalışmalarına parti ile devam edecekleri ve krizin tatlıya bağlandığı öğrenildi.
 
KRİZ YARATAN SEÇİM TEKRAR EDİLDİ
Öte yandan, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu idaresinde gerçekleşen meclis toplantısında kriz yaratan meclis başkanvekilliği seçimlerinin iptali ile ilgili kritik bir karar alındı. Oybirliği ile alınan karar gereği CHP’den Mehmet Aydoğan’ın muhalif aday Turan Manduz karşısında 11’e karşı 15 oyla kazandığı seçim tekrar edildi. Meclis başkanvekilliği için CHP’li Aydoğan bir kez daha aday olurken, bu sefer kendisine rakip çıkmadı ve yeniden aynı göreve seçildi. 2’inci Meclis Başkanvekili ise AK Parti’li İmet Tunç seçildi.
 
“MUHALİF ALTILI” KOMİSYONLARDA
Meclis toplantısında ihtisas komisyonlarına da üye seçimi yapıldı. Komisyonlarda istifa kararından vazgeçen 6 muhalif üyenin tamamına yer verilmesi de dikkat çekti.
 
KRİTİK FAALİYET RAPORU KARARA BAĞLANDI
Oturumda ayrıca son gelişmelerin ardından merak konusu olan belediyenin faaliyet raporu oylamaya sunuldu. Rapor AK Parti’li üyelerin ret oylarına karşın CHP’nin oyçokluğu ile kabul edildi. CHP grubu muhalif meclis üyelerinin katılmadığı oturumda oylamada 6 fire verdi.
 
AK PARTİ: KARABAĞLAR İÇLER ACISI HALDE
AK Parti Grubu adına söz alan ve faaliyet raporuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Bünyamin Demir belediyenin yeni bir borç yükü ile karşılaştığını ve 5,5 milyon lira faiz yüküyle uğraştığını söyledi. Belediyenin hedeflerinde yüzde 30’luk sapmaya dikkat çeken Demir, merakla beklenen yatırımların hayata geçirilemediğini dile getirdi. 3 bin 500 sokağı bulunan Karabağlar ilçesinde en büyük sıkıntının asfalt problemi olduğunu hatırlatan AK Parti’li Demir, vatandaşların bu yöndeki şikayetlerini de gündeme taşıdı ve söz konusu faaliyetlerde geçtiğimiz yıla oranla düşüş yaşandığını kaydetti. Demir, son olarak belediyenin 600 bin lira kaynak ayırdığı kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında sıfır çektiğini savundu ve ilçenin en büyük sıkıntısına çare bulunamadığını belirtti. Bünyamin Demir, ilçenin kişi başına düşen yeşil alan konusunda belediyenin sınıfta kaldığını, üstüne düşen görevleri yerine getirmediğini de sözlerine ekleyerek, belediyenin Uzundere Rekreasyon Alanı projesine ise “Bitmedi bitmeyecek. Burası artık Nasreddin Hoca fıkralarını da geçti. Uzundere için her yaz açılıyor deniyor, ancak biten bir şey göremiyoruz” yorumunu getirdi. Belediyenin hayata geçirilemeyen ya da gecikmeye uğrayan projeleriyle ilgili eleştirilerini de gündeme taşıyan AK Parti Grup Başkanvekili Demir, “Yıllardır yapılacak denilen Yeşilyurt Kültür Merkezi 2015 yılında da bir türlü bitmedi gitti. Karabağlar Belediyesi bu faaliyet raporuna baktığımızda içler acısı halde. Bu tablo git gide daha kötüye ilerliyor. Rapora yetersiz kelimesini bile kullanmakta zorlanıyoruz” diyerek sözlerine son verdi.  
 
SELVİTOPU: KARABAĞLAR’I BAŞKA PARÇALARA DA BÖLMEYİN
CHP Grup Sözcüsü Bülent Sözüpek “Keşke hükümet de gelse Karabağlar’a bir çivi çaksa” diyerek eleştirilere yanıt verdi ve AK Parti’li meclis üyelerini vicdanlı olmaya çağırdı. Eleştirilere tek tek yanıt veren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise şunları dile getirdi: “Temel amacımız Karabağlar’ı geliştirmek. Bazı şeyler para pulla ölçülmez. Seçimler öncesinde yayınlanan bir seçim bildirgem var. Karabağlar’ın sorunlarını biliyoruz. Karabağlar’da dört önemli sorun planlama, trafik, mobilya sektörü ve kentsel dönüşümdür, bunlar bizim de tespitlerimiz arasındaydı. İlçemizdeki nüfusun büyük bölümü Türkiye’deki geçim endeksinin de altında ve dar gelirli aileler. Sorunların çözümü için Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışmalar yürütüyoruz. İlçe belediyelerinin bütçe gelirlerini arttırmak lazım. Belediyelerin gelirlerine bakarsak içler acısı bir durum var. İzmir Büyükşehir Belediyesi Uzundere’de dönüşüme başlıyor. Çalışmalar süre alıyor, yasal mevzuat belli. Türkiye’de isteyen kurum istediği gibi plan yaparak ruhsat verebiliyor. Bunlar yanlış uygulamalar ve gelecekte kentimize ciddi zararlar verecek. Önümüzdeki yıl Karabağlar’da revizyon planlarını tamamlayacağız. Yaptığımız planlara AK Parti’li arkadaşlarımız ret veriyor. Madem ilçe plansız diyorsunuz, destek verin. Sadece görsel bir iki plan yapmakla olmaz. Son zamanlarda bazı söylentiler yayılıyor. Umarız Karabağlar’ı başka parçalara da bölmezler. Türkiye’de belediyelerin sınırları hiçbir teknik çalışma yapılmadan değiştiriliyor. Sandık sonuçlarına göre bu yapılmasın. Uzundere zorlu bir alan ama tamamlamak üzereyiz. Karabağlar’da hiçbir iş yarım kalamayacak. Karabağlar Belediyesi ekonomik istikrarı sağlamış durumda. Gittikçe daha istikrarlı bir ekonomik yapıya kavuşacağız ve daha fazla gelişeceğiz. Borçlarımızı ödüyoruz, yeri geldiğinde yine borçlanırız. Belediyeler hizmet kurumlarıdır. İzmir yılladır bir tercih yapıyor. Bunun karşılığını da alıyor. Bu tercihini gelecek dönemde sürdürecektir. Halk hizmete bakıyor.” 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası