Ege Postası
Geri

Karabağlar’da öğrencilerin hayalleri gerçek oldu

Karabağlar Belediyesi’nin, sosyal belediyecilik anlayışıyla, eğitimde fırsat eşitsizliğinin azaltılmasını sağlama hedefiyle hayata geçirdiği KARBEM’de (Karabağlar Belediyesi Eğitim Merkezi) ücretsiz eğitim alan öğrencilerin hayalleri gerçek oldu. KARBEM’le üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin başarısı, gurur yaşattı.
Karabağlar’da öğrencilerin hayalleri gerçek oldu
Haberler / Yerel Yönetimler
26 Ağustos 2013 Pazartesi 12:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Geçtiğimiz yıl hizmete giren KARBEM’in ilk öğrencileri, başarılarıyla büyük gurur yaşattı. Yıl boyunca KARBEM’de ücretsiz kurslarıyla sınavlara hazırlanan üniversite adayı öğrenciler, istedikleri bölümlere yerleşti. Öğrencilerin ve ailelerinin yüzleri güldü. KARBEM’de ücretsiz eğitim gören, YGS (Yüksek Öğrenime Geçiş) ve LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) sınavlarına giren 140 öğrenci, çeşitli üniversitelerde tercih ettikleri bölümlere yerleşmenin mutluluğunu yaşadı.
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, KARBEM’in, yeni kurulmasına rağmen, öğrencilerin önemli başarılar sağladığına dikkati çekti, “Üniversite sınavlarına giren ve tercih yapan öğrencimizin istedikleri bölümlere yerleşmeleri bizleri de çok mutlu etti. Öğrencilerimizle, onları yetiştiren öğretmenlerimizle gurur duyuyorum. İlçemizde eğitim seviyesini yükseltmek ve eğitimde fırsat eşitsizliğinin azaltılmasına katkıda bulunmak için kurduğumuz KARBEM’de üniversite ve liseye başarılı olarak yerleşen öğrencilerimizi kutluyorum. Eğitimde fırsat eşitliğini azaltmak için kurduğumuz KARBEM’in öğrenci kapasitesini bu yıl ikiye katlamayı hedefliyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası