Ege Postası
Geri

Karaçam: Hizmetli sağlık çalışanları memur kadrosuna alınsın

Türk Sağlık Sen Erzurum Şube Başkanı Kenan Karaçam, kamudaki sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan hizmetlilerin memur kadrosuna alınması gerektiğini söyledi.Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Kenan Karaçam, İl Sağlık Müdürlüğü...
Karaçam: Hizmetli sağlık çalışanları memur kadrosuna alınsın
Haberler / Ekonomi
9 Mayıs 2013 Perşembe 15:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türk Sağlık Sen Erzurum Şube Başkanı Kenan Karaçam, kamudaki sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan hizmetlilerin memur kadrosuna alınması gerektiğini söyledi.

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Kenan Karaçam, İl Sağlık Müdürlüğü hizmet binası önünde öğle paydosu vakti Kamu Sen'e bağlı diğer sendika şube başkan ve üyelerinin katılımı ile basın açıklaması yaptı. Karaçam, sağlıktaki hizmetlilerin, yıllardır çalıştıkları kurumlarda memur gibi görevlendirildiğini ileri sürdü.

Geçen yıl yapılan memurluk sınavına giren yaklaşık 5 bin hizmetliden, 70 puanın üzerinde alanların atamasının yapılmadığını iddia eden Karaçam, "2 bin olarak ilan edilen VHKİ kadrosuna atanmak için baraj olan 70 puanı 4 bin 351 personel geçmiştir. Yani 2 bin 351 hizmetli, 70'den fazla puan alarak hak ettiği ve sınavı kazandığı halde kadrosuna kavuşamamıştır. 85 puan alanlar bile kadroyu atanmamıştır." diye konuştu.

Atamaları yapılmayan hizmetlilere 'zulüm' yapıldığını savunan Sağlık Sen Şube Müdürü Karaçam, "Hizmetli arkadaşlarımız hiç kimseden dünyaları istememiştir. Yıllardır görevlerini yaptıkları, sorumluluklarını aldıkları memurluk kadrosunu talep etmektedirler. Kadroyu yeterli oldukları girdikleri sınav sonucunda gösteren bu arkadaşlarımızın memurluk kadrosuna alınmaması zulümdür." şeklinde konuştu.

Karaçam, Sağlık Bakanlığı haricinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile üniversite hastaneleri de dahil olmak üzere bütün kamu kurumlarındaki hizmetli kadrosunun kaldırılması gerektiğini sözlerine ekleyerek, "Hizmetliler memur kadrosuna alınmalıdır." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası