Ege Postası
Geri

Karakayalı Radyo EgePostası'na konuştu

Kemalpaşa eski Belediye Başkanı CHP’li Rıdvan Karakayalı radyo Egepostası’da önemli açıklamalar yaptı. 5 yıl boyunca yaptığı hizmetler nedeniyle “vicdanım rahat” diyen Karakayalı, yerel seçimlerde AK Parti’den Kemalpaşa Belediye Başkanı seçilen Arif Uğurlu’nun “borç var işçi sayısı fazla” diyerek çirkin siyaset yaptığını ifade etti. Karakayalı, ilçe örgütünün zor günler geçirdiğini bu yüzden kenara çekilmeyeceğini söyledi, “Abuk sabuk insanlara CHP’yi bırakmayacağım”dedi.
Karakayalı Radyo EgePostası'na konuştu
Haberler / Yerel Politika
26 Haziran 2014 Perşembe 10:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kemalpaşa eski Belediye Başkanı CHP’li Rıdvan Karakayalı radyo Egepostası’na konuk oldu.

VİCDANIM RAHAT
5 yıl boyunca önemli işler yaptıklarını ifade eden Karakayalı, “ Vicdanım çok rahat.Sosyal belediyeciliğin her türlü argümanını yaptık. İnsana dokunduk.2009’da ilçede kapanan belde belediyeleri oldu. Şok etkisi yaratmıştı. Yalnızca Ulucak’tan 140 işçi gelmişti.Oturtacak sandalye bulamıyorduk.Bu belediyelerden borçta devraldık. Ben devlet terbiyesi almış biriyim. Belediyeler devamlılığı olan yerlerdir. İsyan etmedik. 5 yıl boyunca yolları asfaltladık. Kaldırımları düzenledik. Ücretsiz okul hastane servisi düzenledik. Memleket turları düzenledik. Hem yatırım yapıyorduk hem de insanları sosyal yönden sportif yönden geliştiriyorduk” dedi.



KURUM MÜDÜRÜ BELEDİYEYE ULAŞAMIYOR
Yerel  seçimlerde AK Parti’den belediye başkanı olan Arif Uğurlu’nun  “Belediyede çok fazla insan var belediyenin çok borcu var”  diye isyan etmesin, “ Çirkin siyaset yapıyor” diye nitelendiren Karakayalı şunları söyledi; “ Ben devraldığımda 12 trilyon borç vardı. Ben ağzımı açmadım. Borçsuz belediye olmaz ki. 5 yıl boyunca belediye çalışanı tıkır tıkır maaşlarını aldı. Nerelere borç var çıkıp açıklasın. Belediye başkanı olduğundan bu yana sağ da solda konuşuyor. İmzalı olarak meclis üyelerine versinler nereye ne kadar borç varmış. Vermezlerse yalancılıkla suçlayacağım. Devlet terbiyesi olmadığından boş konuşuyorlar. Çirkin siyaset yapıyorlar. Karalayarak küçümseyerek yapıyorlar. Böyle siyaset olmaz ama onların yapısı bu. Borç var diyorlar konser düzenliyorlar.Halk görmeye başladı. Kapım 5 yıl boyunca hiç kapanmadı. Kurum müdürü arıyor beni…Belediye başkanına ulaşamıyorum diyor.Muhtarlarda ulaşamıyor.  Vatandaş nasıl ulaşacak. İzmir’den kaç kişiyi işe aldılar bir sorsunlar. Bunların amaçları farklı rant için geliyorlar. Özel İdare’nin malları vardı. Ben seçim döneminde vatandaşa mallar sizin olacak dedim. Köylülerin mallarını peşkeş çekecekler göreceksiniz. Bir metrekare yer satmadım. 62 dönümlük yer aldım.Şimdi ki değeri 6 milyon…Bulvar yapmıştık. Çiçek dikmiştik. Çiçekleri kaldırdılar. Yeşille ilgileri yok. Beton döküyorlar şimdi oraya.Toplanmışlar 3-5 kişi rantı nasıl paylaşırız diyorlar. Uğurlu’nun ilçede seçim propagandaları Başbakan Erdoğan üzerinden oldu. Arif Uğurlu’yu Kemalpaşa’da tanımazlar. İzmir’de otururdu.AK Parti ve Erdoğan’ı anlattı sokakta.Projelerini anlatmadı. Yerel değil genel seçim havasında oldu.

ABUK SABUK İNSANLARA CHP’Yİ BIRAKMAYACAĞIM
Seçim sürecinde ilçe örgütü içinde yaşanan sıkıntıların sonuca etkisi olduğunu ifade eden Karakayalı parti içi önemli mesajlar verdi. Karakayalı, “ İlçe başkanımız (Mehmet Ayçil) meclis üyesi olacağım diye istifa etti. Hataydı. Geçici olarak gelen (Ünsal Atmaca) ne oldum delisi oldu. Sanki kral oldu. Benim aleyhimde propaganda yaptı. Kendi kendine bir şeyler yaptı. Niyeti benim aday olmamam. Sonra istifa etmek zorunda kaldı. Şuan da CHP örgütü Kemalpaşa’da yok gibi…Bunu en kısa zamanda düzelteceğiz. Talipler çıkıyormuş. Hodri meydan diyorum. Abuk sabuk insanlara CHP’yi bırakmayacağım. Partiye yıllarca emek verenler seçimlerde başka partilere çalıştı. Zihniyet şu ben varsam CHP var. Onlar şimdi CHP’yi ele geçirmeye çalışıyorlar. Öyle yağma yok”dedi.

İŞİNİ YAPMAYAN GİTSİN DEDİM
Hakkında “Belediye işçileri tehdit etti” iddialarını ortaya atanlara “namussuz” diyen Karakayalı, “Kimseyi tehdit etmedim.Ben işçiye ekmek vermişim. Belediyeye girmek için 40 takla atıyorlardı sonra farklı konuma geliyor.3 gün sonra arkamdan laf söylersen küfür edersen olmaz. Herkes işini yapsın yapmayacak  çekip gitsin dedim” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası