Ege Postası
Geri

Karakayalı'dan çarpıcı açıklamalar: Saray, arka merdiven, TC....

TV 35 ekranlarında Doğan Beyazgül ile Özgür Yorum programının konuğu olan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, CHP’nin kaybettiği ilçelerden olan Kemalpaşa’yı kazanmak için izledikleri strateji ve yöntemleri anlattı. Saray, arka merdiven, TC, Suriyeli, yabancı tabela...
Karakayalı'dan çarpıcı açıklamalar: Saray, arka merdiven, TC....
Haberler / Yerel Yönetimler
28 Nisan 2019 Pazar 12:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI-Tüm Kemalpaşalıların belediye başkanı olacağını, rozetini çıkardığını, telefonunun ve belediye binasının Kemalpaşalılara 7 gün 24 saat açık olduğunu belirten CHP Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, projelerinin temelinin insan olacağını vurguladı.

Başkan Karakayalı, “Kemalpaşa halkının tamamına teşekkür ediyorum. Hangi partiden olursa olsun. Kişiliğime güvenerek bana oy verdiler. Belediye başkanlığı yaptığım zamanki hal ve hareketlerime güvenerek oy verdiler. Bir laf vardır kötüyü bilmeyen iyinin kıymetin bilmez diye. Bizi gördüler. Diğer arkadaşımızı gördüler. Kıyaslama yaptılar. Bizi tercih ettiler. Ben Kemalpaşalıların yüzlerini kara çıkarmayacağım. Müthiş bir kutlama ve iş isteme trafiği var. Ama en kısa sürede çalışmalarımıza başlayacağız” dedi.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Her ne olursa olsun Kemalpaşa’yı alacağız demiştik. Ok uzun bir maraton koştum ben. 2009-2014 yılları arasında belediye başkanlığı yaptım. 2014 seçimlerini kaybettik. Kendimizi anlatamadık sanırım. Ardından 2019 seçimlerinde iki arkadaşıma yol verdim, gelin ilçe başkanı olun dedim. Ben de 7-24 yanınızda olayım. 2019’da da sizi belediye başkanı yapalım dedim. İki arkadaşım da kabul etmedi. Seçimlerden 6 ay sonra da kolları sıvadım. 4,5 yıl iyi bir çalışma yaptım.

4,5 YIL KAHVE KAHVE MAHALLE MAHALLE DOLAŞTIM, SEÇİMİ KAZANDIK ÇOK MUTLUYUM

Ben bunu kaybedilen diğer ilçeler için de yapıyorum. Lütfen kaybedilmiş ilçeleri seçimlerden üç sene dört sene önce açıklasınlar. Ben 4,5 yıl geceli gündüzlü kahve kahve, köy köy, mahalle mahalle dolaşarak çalıştım. Bu kadar az farkla kazanacağımı umuyordum. Yaklaşık 800 oyla kazandık ancak yaklaşık 4 bin 500 taşıma oy vardı. Bunların hepsi hallolacak. Tekrar evlerine dönecekler bunlar. Mahalle mahalle hane hane yapacağız çalışmaları. Tüm bunlara rağmen seçimi kazandık, çok mutluyum.

BİZİ DE BİLİYORLAR ESKİ BAŞKANI DA GÖRDÜLER, KIYASLAMA YAPTILAR, YÜZLERİNİ KARA ÇIKARMAYACAĞIM

Kemalpaşa halkının tamamına teşekkür ediyorum. Hangi partiden olursa olsun. Kişiliğime güvenerek bana oy verdiler. Belediye başkanlığı yaptığım zamanki hal ve hareketlerime güvenerek oy verdiler. Bir laf vardır kötüyü bilmeyen iyinin kıymetin bilmez diye. Bizi gördüler. Diğer arkadaşımızı gördüler. Kıyaslama yaptılar. Bizi tercih ettiler. Ben Kemalpaşalıların yüzlerini kara çıkarmayacağım. Müthiş bir kutlama ve iş isteme trafiği var. Ama en kısa sürede çalışmalarımıza başlayacağız.  

ESKİ BAŞKAN ARKA MERDİVENDEN GİRİP ÇIKIYORMUŞ, KALDIRDIM O MERDİVENLERİ

Bir önceki belediye başkanımız sağolsun kendisine büyük bir saray yaptırmış pek belediyeye gelmiyormuş. Bir de herkes diyor ki, troller falan yangın merdiveniymiş orası. Halktan gizli girip çıkma merdiveniydi orası. Benim ilk icraatım onu oradan sökmek oldu. Yani ön kapıdan girip çıkmıyordu. Arka merdivenden girip çıkıyormuş. Onu kaldırdık. Yangın merdiveni falan değil orası. Yukarıda saray yaptırmış. Sarayları çok seviyor o zihniyet zaten. Orayı halka açtık. Herkes gidip o şaşaya bakıyor, müthiş bir ihtişam. Bunların tamamını kaldıracağız zaten.

HEDEFİMİZ KEMALPAŞA’YI BİR DAHA KAYBETMEMEK

Benim on gün falan oldu. Biliyorsunuz mazbatayı çok geç verdiler. Üç kez sayıldı sonuçlar, YSK’ya kadar gittiler. Ben de Avrupa’ya da gönderin orada da sayılsın dedim. MHP ile ittifakı yaparak kazanabileceklerini düşündüler. Biz de İYİ Parti ile ittifak yaptık. Ben buradan İYİ Parti ilçe başkanına da diğer partilere de teşekkür ediyorum. Her partiden oy aldık. Adalet ve Kalkınma Partisi’nden de HDP’den de CHP’den de MHP’nin bir çok kesimi verdi İYİ Parti verdi. Birçok işi kayıp olarak görüyordu ama ben inanmıştım. Altyapıyı biliyordum. İnsanlarımızla örgütümüzle iyi çalıştık. Siyaset üstü bir siyaset yaptık. Genel siyaset değil yerel siyaset yaptık. Hedefimiz Kemalpaşa’yı bir daha kaybetmemek.

BENİM PROJEM İNSAN

Kemalpaşa ilçesi sanayi ve tarımın iç içe olduğu yer. Dünyanın ilk kirazı Kemalpaşa’da çıkar. Avrupa’da da meşhur. İki organize sanayi bölgemiz var. Çok fazla göç alan bir ilçe Kemalpaşa. Son zamanlarda müthiş bir ekonomik kriz var. Krizi hep beraber hissediyoruz. Soğanın kilosu olmuş 7 lira, eti söylememize gerek yok. Daha dün beyaz ete zam geldi. Projem  insan benim. 30 yıllık eğitimciyim. Eğitimsiz hiçbir şey olmaz. Geçmiş dönemde ne yaptıysam onun üstüne çıkacağım.

TARIMDA KALKINMAYI SAĞLAMALIYIZ

Tarımda kalkınmayı sağlamak istiyoruz. Kirazımızı iyi pazarlarsak 40 bin kişinin işini çözmüş oluruz. Onlar para kazandığında oradaki herkes kazanır. Büyükşehir belediye başkanımızla konuştuk. Onun da kooperatifleşmeyle ilgili güzel projeler var. Tunç Soyer’in eşi Neptün hanım mesela yarın başkan eşlerini çağırıyor. Kooperatifleşmeyi konuşacaklar. Kooperatifleşmeyle ülke kalkınır. Tarımsal kalkınmaya önem vermeliyiz. Almanya, İtalya, Hollanda’da tarımla uğraşanların yüzde 98’i kooperatifleşmiş. Kalkınma bununla başlar. Dünya pazarlarına iyi fiyatla pazarlamak istiyoruz kirazı. Salihli kirazı 14 liraydı. Bir kilo kiraz Almanya’da 18 euro. Çiftçimizin yarısını alması gerekiyor. Ar-ge, meyve işleme merkezi kurmamız lazım. Bunu büyükşehirle ile en kısa sürede yapacağız.

EKONOMİK KRİZDEKİ İNSANLARIMIZI REFAHA KAVUŞTURMALIYIZ

Park yapmak, yol yapmak, rutin işler. Biz asgari ücretlinin cebinden az para çıkmasını nasıl sağlarıza bakacağız. Çocuklarını etüd merkezlerine göndereceğiz. Dershane fiyatları on bin liradan başlıyor. Nasıl verecekler bu parayı. Yeteneklerine göre ayırıp eğitimler vereceğiz. Durumu iyi olmayanlara, yaşlılara yardım etmemiz lazım. Ekonomik krizde insanları refaha kavuşturacak projelerimiz var, onlarla başlayacağız.

ARAÇ KİRALAMAYA HER AY 103 MİLYAR LİRA VERMİŞLER

Araç kiralamaya aylık 103 milyar lira para vermişler. Bir çöp kamyonu kiralamışlar, 16 bin 750 lira, 4 tane ford kamyon kiralamışlar 22 milyar lira. 22 milyar taksitle ben on tane araba alırım belediyeye. O kadar farklı şeyler yapmışlar ki, söylemekten utanıyorum. Onların hepsini yazacağım. 60 milyon 500 bin lira net borcu var belediyenin. Şimdi ben devletimde 40 milyon borç dediler, yalan söylüyorlardı. Assalardı. Cami projesi vardı, 6,5 milyardı o zamanın parasıyla. İhalesini yaptım temelini attım, seçimi kaybettim. Onlar o cami ihalesini iptal ettiler, otopark yaptılar. Bunu benim borç haneme yazdılar. 300 kişiyi işten çıkardılar, onların tazminatını yazmışlar. Bunlar benim üzerimde borç olarak kaldı diye yazmışlar. Ayıp değil m? Siyaset yapıyorsan adam gibi siyaset yapacaksın.

60 MİLYON 500 BİN BELEDİYENİN BORCU VAR

60 milyon 500 bin belediyenin borcu var. Asacağım. Gerçek borç bu. Devlet terbiyesini almış biriyim. Devlette devamlılık vardır ama kul hakkı yemeyeceksin. Birilerini zengin etmeyeceksin. Militanlarla doldurmayacaksın belediyeyi. Bizim asla emekçilerle işimiz yok. Ama buraya gelmiş farklı niyetli insanlar var. Onları çağırıp yolumuzu ayıracağız. Ne sen beni seviyorsun ne ben seni seviyorum. Yalan söylemeye gerek yok. İş yapma becerimiz uymaz. Buyur diyeceğiz.

YOK GÖL PARK’IN ORADAKİ CAMİYİ YIKACAKMIŞIM

Bir arkadaşımız var, belediyenin elemanı. Hala tweet atıyor, işçi kıyımı başladı diye. Daha hiçbir şey yapmadık. Göl Park’ın oraya önceki dönem başkanı cami yapmış, ben onu yıkacakmışım. Ya böyle bir şey olabilir m? Cami yıkılır m? Kazandırılmış. Ben etrafını güzelleştireceğim. Talimat da verdim. Dedikodulara kimse inanmasın. Benim telefonum herkeste vardır, açıktır, herkese de kendim cevap veririm. Bir şey duyduklarında beni arasınlar söyleyeyim.

SURİYE’DE SAVAŞ BİTTİ, TASINI TOPRAĞINI TOPLA, GİT ANA YURDUNA DÖN

Herkes durumu biliyor. Suriye’de savaş bitti m? Bitti. Bittiyse koca koca delikanlılar var. Tasını toprağını topla git ana yurduna dön. Benim vatandaşım beş altı tane vergi veriyor. Kimden yardım alıyorlar, belediyeden yardım alıyorlar m? İnceliyoruz bunları. Arapça tabelalar var. Kemalpaşa Belediyesi’nin başına da TC ekleteceğim. Suriyeliler evine gitsin dedim, kötü bir şey demedim ki. Ne işleri var Kemalpaşa’da, Türkiye’de. Yandaş medya manşet yapmış. Biz insanları ülkelerine dönmeye davet ediyoruz. Avrupa’da iki ay memleketinde kalsın tekrar geri dönsün olayı mümkün değil. Bayramlarda memleketlerine gidiyorlar, iki ay kalıyorlar, sonra hurra dönüyorlar. Kendi evinize yurdunuza dönün yaşamınızı devam ettirin diyorum sadece, ülkelerindeki savaş da bitti. Yardımlarla yaşamak kadar asalakça bir şey var m? Benim Mehmetçim askere gidiyor, şehit oluyor. Ne askerlik ne şu ne bu. Oh rahat rahat yiyip içiyorlar. Böyle bir şey olmaz.

KİRAZ FESTİVALİNİ ESKİSİ GİBİ KUTLAYACAĞIZ

Önümüzde Ramazanımız başlıyor.  Bayrama doğru kiraz bitiyor. Benim zamanımda bir hafta kutluyorduk. Aynı şekilde düşünüyorum. Önümüzdeki yıllarda da kültür sanat festivali olarak kutlayacağız.

SANDIKLARA SAHİP ÇIKTIK

Önce sandıklara sahip çıktık. Örgütlerimiz ve insanlarımız ve bizler çok iyi çalıştık. İyi belediye başkanlarını aday göstererek bu sonucu aldık. Mansur Yavaş Ankara’da markadır. İmamoğlu çıktı, Türkiye’yi salladı. Tunç Soyerimiz zaten İzmir’i salladı. Rıdvan Karakayalı çıktı Kemalpaşa’yı salladı. İnşallah bizim başkanlığımızın farkını görecek vatandaşlarımız. İstismar etmeden, halktan aldığını halka vererek çalışacağız. İstanbul’un 22 katrilyon borcu var. Niye İzmir’in borcu yok. Ankara, İstanbul’da da aynı şekilde.

KAPIM  VE TELEFONUM 7-24 AÇIK, HERKES GELEBİLİR MUTLAKA DİNLERİM

Kemalpaşa’da çok ilden gelen insanlarımız var. Anadolu’da tarım bitti. İnsanlar organize sanayi bölgelerine geliyor. Yardımcı olmamız gerekiyor. Buraya gelen herkes Kemalpaşalıdır. Irk, dil, din, mezhebe asla bakmam. Onlara ekonomik olarak nasıl yardımcı olabilirime bakarım. Ben asla bir insana hangi şehirden geliyorsun diye asla sormam. Bana göre iki tip insan vardır; iyi insan ve kötü insan. İyi insanlarla birlikte olacaksın, kötü insanı da iyi yapmaya çalışacaksın. Rozeti çıkardım Türk bayrağı takıyorum. Herkesin belediye başkanıyım. Kapım 7 gün 24 saat açıktır. Işıkları hep yanar. Ben o an orda olmasam da derdini gelir anlatır, sorunu çözülür, çayını içer evine gider. Halk beş yıl boyunca belediyeye giremedi. İşi görülmedi. 14 gündür kıpırdayamıyorum. 17 kez geldim bu kapıdan içeri giremedim diyor vatandaş. Düşünebiliyor musunu? Ne kadar acı bir şey.  

KUL HAKKI YEMEK BİZDE YOKTUR

Yerel geneli getirir. Hiçbir şekilde kimseyi ötelemeyeceksiniz. Gideceksiniz selamün aleyküm diyeceksin. Çayını içeceksin. Çok sık gittiğinizde onlar alışıyorlar zaten a başkan gelmiş diye. Sohbet ederek kendini anlatarak bir yerlere gelebilirsin. Kimse bana şu parayı çaldın çırptın diyemez. Çünkü kul hakkı yemek bizde yoktur.

SAYIN GENEL BAŞKANIMIZA YAPILAN ÇİRKİN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM

Esefle kınıyorum. Türkiye’de protokolde ikinci sırada olan bir genel başkana saldırmak kabul edilemez. Geçmişi karanlık bazı insanların saldırmalarına devletin izin vermemesi gerekiyordu.  Hatırı sayılır istihhbarat var memlekette. Çirkin bir saldırı. Tedbirlerin alınmaması çok büyük bir handikap. Şiddetle kınıyorum. Türkiye’nin barışa ihtiyacı var. Barış diline ihtiyaç var. Birbirimizi ayrıştırmadan siyaset yapmamız lazım. Biz hep güzel dil kullandık, birleştirici dil kullandık, adaylık sürecinde de. Hep beraber yaşıyoruz. iyi ve kötü günümüzde beraber olacağız. Lütfen ayrıştırıcı dilden vazgeçelim artık. Zararının neresinden dönsek kardır. Üretim ekonomisine geçelim. Samanı bile dışarıdan alıyoruz. Üretimi teşvik etsinler.

ON GÜNDE 800 CV BIRAKTI, BU İNSANLARIMIZ İÇİN BİRŞEYLER YAPMAMIZ LAZIM

On günde 700-800 CV birikti. Bunları hızla eritmemiz bu insanlara iş vermemiz lazım. Sosyal adaletin sağlanması lazım. Belediye çok fazla tasarruf tedbirleri almalı. Halktan alınan paranın halka gitmesi lazım. Çok fazla çarçur edilmiş. İmar ve kentsel dönüşümü ele almalıyız. 5 yılda halk kentsel dönüşüm nedeniyle mağdur olmuş. En kısa sürede çözülecek. Herkes birinci sınıf vatandaş. AK Parti’ye oy veren de benim vatandaşımdır, MHP’ye oy veren de, herkese eşit iş ve hizmet verilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası