Ege Postası
Geri

Karakullukçu: Danıştay saldırısı bütün yargı camiasına yapıldı

Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, 2006 yılında Danıştay’a yapılan saldırının sadece Danıştay meslek gruplarına değil, bütün yargı camiasına yapılmış bir saldırı olduğunu söyledi. Saldırıda hayatını kaybeden Danıştay...
Karakullukçu: Danıştay saldırısı bütün yargı camiasına yapıldı
Haberler / Güncel
17 Mayıs 2013 Cuma 16:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, 2006 yılında Danıştay’a yapılan saldırının sadece Danıştay meslek gruplarına değil, bütün yargı camiasına yapılmış bir saldırı olduğunu söyledi.

Saldırıda hayatını kaybeden Danıştay üyesi Mustafa Yücel Özbilgin ölümünün 7. yılında Ankara Karşıyaka'daki mezarı başında anıldı. Anma törenine gelenleri Mustafa Yücel Özbilgin'in eşi Sema Özbilgin, oğulları Serkan ve Gökhan Özbilgin karşıladı. Danıştay Başkanı Hüseyin Karkullukçu ve birçok yargı mensubu mezarı başında hazır bulundu. Özbilgin için Kur'an-ı Kerim’in okundu, mezarına karanfil bırakıldı.

CUMHURİYET'İN TEMELLERİNE SALDIRI

Anma sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Danıştay Başkanı Karakullukçu yargı tarafından verilen kararlara uyulması gerektiğine dikkat çekti. Karakullukçu, demokrasinin güzelliğinin yargı kararlarına uymaktan geçtiğini belirterek, “Bunu söyleyebilirsiniz belki, ama buna itaat etmekten de geri kalmazsınız. Kamu düzeninin iyiliği için tanımamazlık yapamazsınız. Çünkü artık bağlayıcı kararlardır.” dedi.

Mustafa Yücel Özbilgin’in görevde bulunduğu sırada saldırıya uğradığını hatırlatan Karkullukçu, “Hatta görevi başında görev esnasında menfur bir saldırı olmuştur. Bu saldırı hepimizi üzmüştür. Orada yapılan saldırı sadece Danıştay meslek mensuplarına değil bütün yargı camiasına olmuştur. Hatta ve hatta Cumhuriyet’in temellerine yapılmış bir saldırıdır. Toplumun her ferdini ilgilendiren bir saldırıdır. Bu menfur saldırıyı kınamak için toplandık. Allah’tan rahmet diliyorum.” temennisini iletti.

YARGILAMA SÜRÜYOR

Saldırı ile ilgili yargılamanın devam ettiğini vurgulayan Karakullukçu açıklamalarına şöyle devam etti: “Şu an her şey yargının önünde, yargıya müdahale etmemiz başkan dahi olsak bize düşmez. Söz söyleyemeyiz. Bekleyeceğiz. Adaletin dışında başka bir kuralımız yoktur uygulayacak olduğumuz.”

Mustafa Yücel Özbilgin’in eşi Sema Özbilgin de “Ateş düştüğü yeri yakıyor. Dava neticelenmediği için konuşmak uygun düşmez.” sözleri ile üzüntüsünü dile getirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası