Ege Postası
Geri

Karamollaoğlu: 'Erdoğan'ın hedefi, 7 yıl daha iktidarda kalmak'

30 Haziran'da yapılacak olağanüstü kongrede görevinden ayrılacak olan Karamollaoğlu, grup toplantısında konuştu. Karamollaoğlu, Erdoğan'ın bir dönem daha iktidarda kalmak istediğini, bu sürecin yedi yıla çıkarılmak istendiğini savundu.
Karamollaoğlu: 'Erdoğan'ın hedefi, 7 yıl daha iktidarda kalmak'
Haberler / Politika
26 Haziran 2024 Çarşamba 15:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, TBMM'de ortak grup toplantısında konuştu. 

Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir dönem daha iktidarda kalmak istediğini belirterek "Cumhurbaşkanının başka bir düşüncesi yok. Bütün çabası bir dönem daha, bazılarının da iddiası belki de bu dönemi 7 yıla çıkaracaklar" dedi.

"21 YIL YETMİYOR, NASIL BİR MANTIK"

Karamollaoğlu, şunları söyledi:

- Cumhurbaşkanının başka bir düşüncesi yok. Bütün çabası bir dönem daha, bazılarının da iddiası belki de bu dönemi 7 yıla çıkaracaklar. Anayasa'da bazı değişiklikler yapılırsa Sayın Cumhurbaşkanı, bir 7 yıl daha ömrü vefa ederse iktidarda kalacak. Allah'tan kork. İşe gelirken, '2 dönem hadi bilemedin 3 dönem' diyordun, şimdi 21 yıl sana yetmiyor, nasıl bir mantık, nasıl bir anlayış.

- Milletin önüne çıkarken insanın yüzü kızarır. 21 sene önce söylediklerini bugün tekrar tekrar bir dinle lütfen, modern teknoloji buna imkan veriyor, kendi sesinden hem de başkasının sesinden değil. Ne dedin, şimdi ne diyorsun, ne yapmaya çalışıyorsun. Mahvettin.

40+1 ARAYIŞI

Karamollaoğlu, iktidarın, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde yer alan seçilme şartı 50 artı 1'in düşürülmesi yönünde adımlar atabileceğini kaydederek, "Artık yüzde 50 yetmiyor. Yüzde 40'dan da emin değil. Onun için aşağı indirmeye çalışıyor. Acaba 'ben iktidar olarak, tabiri caizse muhalefeti avucumun içine alıp, kendim kumanda edersem, politikaları değiştirerek bir dönem daha kalabilir miyim?' Onlara da elbette bir şeyler vererek. Yapamazsın arkadaş" dedi. (SÖZCÜ)

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası