Ege Postası
Geri

Karanlık Dünyasını şiirleri ve birincilikleri aydınlatıyor

HENÜZ 11 yaşındayken görme engelli olan, küstüğü yaşama şiir yazarak yeniden tutunan, ilköğretim ve liseyi birincilikle bitirip, Gediz Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü tam burslu kazanan birinci sınıf öğrencisi Hasan Avcı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde “Benim Hala Umudum Var" isimli şiiriyle duygu yüklü mesaj verdi.
Karanlık Dünyasını şiirleri ve birincilikleri aydınlatıyor
Haberler / Güncel
2 Aralık 2014 Salı 12:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Gediz Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü birinci sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Hasan Avcı, 11 yaşına kadar sağlıklı biriydi. Zamanında teşhis edilemeyen göz tansiyonu yüzünden ilkokul 4'üncü sınıf öğrencisiyken kör oldu. Bir ameliyat geçirdi, tedavi gördü ama fayda etmedi. İçine düştüğü karanlık dünyayı kabullenemedi, hayata küstü. Okulu bırakıp eve kapandı. Çocukluk sevinci yerini hüzne ve acıya bırakmıştı. Bir yıl evinden neredeyse hiç çıkmadı. Sonunda engeliyle barıştı, İzmir Aşık Veysel Görme Engelliler İlköğretim Okulu'nda eğitimine kaldığı yerden devam etti. Bu arada karanlık dünyasını kağıda dökmeye, şiirler yazmaya başladı. Kendi deyimiyle şiirlerle dertleşti, duygu yüklü dizelerle yaşama sıkıca tutundu.

Hep başarılı bir öğrenci oldu. Önce İzmir Aşık Veysel Görme Engelliler İlköğretim Okulu'nu, 2012 yılında da İzmir Buca Lisesi'ni birincilikle bitirdi. Gediz Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü de tam burslu kazandı. Şimdi iyi bir şair ve yazar olabilmek için bunun eğitimini alıyor. Okulunu hiç aksatmıyor, mısraların dilinden konuşmaya ve başta diğer engelliler olmak üzere çevresindeki herkese azmiyle örnek olmaya devam ediyor. Sınıf arkadaşları da başta Yemenli Amir Alkin olmak üzere bir an olsun yalnız bırakmıyor, ona rehberlik yapıyor.

SEVGİYLE ÜSTESİNDEN GELDİ 

Şimdiye kadar yazdıkları şiirleri bir kitapta toplamak isteyen Hasan Avcı, ailesinin, İzmir'in, Kordonboyu'nda uçan martıların gözünün önünden hiç gitmediğini anlatıyor. Gözleri kapanmadan önce en son evlerinin bahçesindeki erik ağacını gördüğünü söylüyor. Avcı, “Bu gerçeği kabullenmek kolay olmadı, şiirlerle yeniden yaşamla barıştım. Daha çok sevgiyi, sevebilmeyi yazıyorum. Hayatı sevebilirsek her engeli aşabileceğimize inanıyorum. Engelli olmaktan değil, başkaları ve kendimiz tarafından engellenmekten korkmalıyız" diyor. 

Hasan Avcı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesinde tüm engellilere duygu yüklü "Benim hala umudum var" isimli şiirleriyle sesleniyor.

BENİM HALA UMUDUM VAR
Bir zaman yıldızlara bakardı gözlerim

Işıl ışıl parlayan yıldızlara

Ve bir gün söndü o güzelim yıldızlar

Sandım ki hepsi bana küstüler

Meğer bana küsen yıldızlar değil de gözlerimmiş
Daha doyamadan ağacın yeşiline, denizin mavisine

Soğuk bir karanlık sardı bedenimi, dünyamı

İnsan görmeyince ne de zormuş 

Hayatın ipinde asılı kalmak

İşte o zaman yalnız kalırmış insan eşten, dosttan
Sönmedi içimdeki ateş, heyecan

Hep bir umut şarkısı tutturdum kendime

Hey gidi ağalar, hey gidi beyler

Ne olmuş yani görmüyorsam
Geleceğin kuytusunda gizlenmiş

Beni bekleyen hayallerim var

Hiçbir mevsimde solmayan

Benim hala umudum var...

(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası