Ege Postası
Geri

Karapınar'da Kutlu Doğum coşkusu 9 gün sürecek

Konya’nın Karapınar ilçesinde faaliyet gösteren Karapınar Eğitim Gönüllüleri Derneği, Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında dokuz gün sürecek olan programa semazen gösterisi ve ney dinletisi ile başladı.Karapınar Eğitim Gönüllüleri Derneği,...
Karapınar'da Kutlu Doğum coşkusu 9 gün sürecek
Haberler / Genel
16 Nisan 2013 Salı 13:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Konya’nın Karapınar ilçesinde faaliyet gösteren Karapınar Eğitim Gönüllüleri Derneği, Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında dokuz gün sürecek olan programa semazen gösterisi ve ney dinletisi ile başladı.
Karapınar Eğitim Gönüllüleri Derneği, Efendimiz (sav)’in 1442’nci yıl dönümü etkinliklerini dualarla açılan Kutlu Doğum çadırında kutluyor. Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu ve İlçe Müftüsü Hüseyin Gün`ün açılışını yaptığı Kutlu Doğum çadırında zemzem ikramı ile Kutsal Emanetler sergisine yüzlerce vatandaş katıldı. Dokuz gün açık kalacak Kutlu Doğum çadırında emeği geçen herkesi tebrik eden Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğu, “Böyle bir programı gerçekleştiren başta Karapınar Eğitim Gönüllüleri Derneği’ne teşekkür ediyorum. Tüm ilçe vatandaşlarımızın Kutlu Doğum Haftası’nı kutlarım” dedi.
Eğitim Gönüllüleri Dernek Başkanı Ünal Karagöz, ”Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında çadırımızda gündüz vakitlerinde Kutsal Emanetler Sergisi, Sakal-ı Şerif, Efendimiz’e Mektup Yarışması, Semazen Gösterileri, Ney Dinletisi ve Kermes gibi etkinler yer alacak. Akşam namazı sonrası ise alanında uzman konuşmacılar Efendimiz (sav)’in farklı yönleri hakkında konferanslar verecek” şeklinde konuştu.
Efendimizin (sav)’in yaşantısına günümüzde daha çok ihtiyaç duyulduğunu söyleyen İlçe Müftüsü Hüseyin Gün ise, “Günümüz şartlarında Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav)’e ve aile yaşantısına daha çok ihtiyacımız var. Cahili döneminde kız çocukları diri diri toprağa gömülürken İslamiyet ile birlikte verilen değer artmıştır” şeklinde ifade etti. Müftü Gün, programı düzenleyenlere ve katılan vatandaşlara teşekkür etti.
Açılışa Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, Belediye Başkan Yrd. Duran Karagöz, Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kemal Sözen, Ticaret Borsası Başkanı Nazım Sezer, İlçe Emniyet Müdürü İzzet Meydan, Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini, Milli Eğitim Şube Müdürleri Sami Sağdıç, Nizamettin Tezcan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası