Ege Postası
Geri

Karatay, Fas’ın Kenitra ilçesiyle kardeş şehir oldu

Konya'nın Karatay Belediyesi Fas’ın Kenitra Belediyesi ile 'kardeş şehir' protokolü imzaladı. İmzalanan kardeş şehir protokolüyle iki şehir arasında uluslararası iş birliği oluşturmak, yerel yönetimleri geliştirmek, bilgi ve deneyimlerin...
Karatay, Fas’ın Kenitra ilçesiyle kardeş şehir oldu
Haberler / Genel
8 Haziran 2013 Cumartesi 13:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Konya'nın Karatay Belediyesi Fas’ın Kenitra Belediyesi ile 'kardeş şehir' protokolü imzaladı. İmzalanan kardeş şehir protokolüyle iki şehir arasında uluslararası iş birliği oluşturmak, yerel yönetimleri geliştirmek, bilgi ve deneyimlerin paylaşılmasını sağlamak, iki şehir arasında birlik ve beraberlik içinde ortak bir kültür oluşturmak amaçlanıyor.

Geçen hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Fas Cezayir Tunus ziyaretine giden Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ve Belediye Meclisi üyelerinden Hasan Ali Ünlü ve Mehmet Uzbaş iki ilçe arasındaki kardeş şehir protokolünü imzalamak üzere Fas’ın Kenitra ilçesini ziyaret etti. Ziyaret esnasında iki şehir arasındaki sosyal, kültürel ve tarihi bağların benzerliğinden hareket ederek iki şehir arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Belediye Meclisi'nin 5 Ekim 2012 tarih ve 248 sayılı kararına istinaden Karatay ve Kenitra şehirleri arasında birlik ve beraberlik içinde ortak bir kültür oluşturmak amacıyla kardeş şehir protokolü imzalamaya karar verdiklerini hatırlattı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fas'a yaptığı ziyarete katılarak bu kararı hayata geçirme fırsatı bulduklarını belirten Başkan Hançerli, Kenitra Belediye Başkanı Aziz Rabbah ile karşılıklı kardeş şehir protokolünü imzaladıklarını söyledi. Başkan Hançerli, Kenitra ziyaretlerinde kendilerine ev sahipliği yapan Başkan Aziz Rabbah’a misafirperverlikleri için teşekkür etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası