Ege Postası
Geri

Kars'tan acı haber: 1 asker şehit

Kars'ta teröristlerle çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı, 3 terörist öldürüldü.
Kars'tan acı haber: 1 asker şehit
Haberler / Güncel
16 Ağustos 2015 Pazar 09:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kars'ta yola döşenen mayının patlaması sonucu bir astsubay şehit oldu, bir asker yaralandı.
Kars'ta teröristlerle jandarma arasında çıkan silahlı çatışmada 1 astsubay şehit oldu, 3 terörist öldürüldü.
Bugün sabah saatlerinde Kağızman ilçesi'nin Karakale mevkinde sürdürülen operasyon esnasında Jandarma Özel Hareket Timleri ile teröristler arasında sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada 3 terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi. 1 astsubay şehit olurken 1 asker de yaralandı. Kars Kafkas Üniversitesinde tedavi altına alınan yaralı askerin sağlık durumunun iyi oldu bildirildi. Jandarma Alay Komutanı Albay Murat Kınay da hastaneye gelerek yaralı askeri ziyaret edip sağlık durumu hakkında bilgi aldı.



Öte yandan Kars Valiliği tarafından Selçuklu Türklerinin Ani Harabeleri’nden Kars’a girişlerinin 951'inci yıldönümü münasebetiyle düzenlenen etkinliklerin askerin şehit olması nedeniyle iptal edildiği açıklandı. (DHA)


GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA
Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde olayla ilgili şu bilgi verildi: "16 Ağustos 2015 tarihinde saat 05.30 sularında Kars / Kağızman ilçesi Karakale köyü mevkiinde bölücü terör örgütü mensubu teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla jandarma özel harekât timleri ile icra edilen operasyon esnasında bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist ile karşılaşılmış, 'teslim ol' çağrısına ateşle karşılık veren teröristlerden üç tanesi silah ve teçhizatlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Çatışmada kahraman bir personelimiz ağır şekilde yaralanmış; helikopter ile derhal hastaneye sevk edilmiş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası