Ege Postası
Geri

Karşıyaka'da 5. sınıf öğrencisi kız kendini astı

İZMİR Karşıyaka'da, ilköğretim 5'inci sınıf öğrencisi, 11 yaşındaki A.Y.K., evde yalnız bulunduğu sırada tavana bağladığı halatla intihar etti. Polisin ifadesine başvurduğu yakınlarının tamamı küçük kızın son derece neşeli olduğu, sorunu bulunmasını söyledi.
Karşıyaka'da 5. sınıf öğrencisi kız kendini astı
Haberler / 3. Sayfa
14 Mart 2013 Perşembe 17:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Olay, bugün saat 11.00 sıralarında, Zübeyde Hanım Caddesi 96 numarada meydana geldi. Ev kadını olan ancak özel siparişle evde yaptığı börekleri satarak aile bütçesine katkı sağlayan anne H.K.’nın, siparişlerini teslim ettikten sonra evine dönünce evde yalnız bıraktığı kızına seslenmesine rağmen cevap alamadı. H.K., odasına girdiği anda kızı A.Y.K.’yı, asılı halde buldu.

Çığlık atarak yardım isteyen anne H.K.’nın, haber vermesi üzerine hemen yan apartmanın zemin katında bulunan aile hekimliğindeki doktorlar, eve çıktı. Tavana asılı ipten yere indirilen küçük kızın öldüğü belirlendi. Doktorların çabaları Selçuk Yaşar İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi olan
A.Y.K.’yı, yaşama döndürmeye yetmedi. Bunun üzerine olayın haber verilmesiyle polis ekipleri, adrese gitti.

İncelemede,
A.Y.K.’nın, annesinin siparişlerini teslim etmek için evden ayrılmasının ardından yalnız kaldığı anda, tavandaki salıncak demirine ipi bağladıktan sonra kendi boğazına sardığı belirlendi. A.Y.K.’nın halatı boğazına sardıktan sonra kendisini ranzasından bırakarak can verdiği saptandı. Evdeki ilk incelemelerde, polis ekipleri, A.Y.K.’ın yazdığı herhangi bir intihar notuna rastlamadı.

MERAK VE OYUN İHTİMALİ ARAŞTIRILIYOR

A.Y.K.’ın, cesedi, nöbetci savcının incelemesi ardından kesin ölümün nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na, gönderildi. Bu arada A.Y.K.'yı en son görenlerden Çınarlı Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi ablası N.K. ile ağabeyi B.K. da acı haberi aldıktan sonra okullarından eve geldi. İki kardeş de, A.Y.K.'nın her hangi bir sorununun olmadığını söyledi.

Deniz İkmal Destek Komutanlığı’nda sivil memur olan baba N.K. da acı olayın ardından evine geldi. Acılı babayı görev arkadaşları teselli etmeye çalıştı.
A.Y.K.’nın, komşuları, okul arkadaşlarının velileri ve yakınları, onun hayat dolu olduğunu, giyinme ve süslenmeyi sevdiğini, çevresine neşe saçtığını ve hiç bir psikolojik sorununun da bulunmadığını anlattı. Polis, A.Y.K.’nın derslerinde başarılı olduğunu tespit etti.

Bu yaşta bu tür olaylarla da sık karşılaşmayan polisin, küçük kızın izlediği dizilerden etkilenerek aynısını denemiş olabileceği, ya da oyun amaçlı yapmış olabileceği ihtimalini de değerlendirdiği ifade edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası