Ege Postası
Geri

Karşıyaka'da 604 daireli sitede protesto: 16 milyon TL'lik 'usulsüz ihale'

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 604 dairenin bulunduğu site sakinleri, yönetime tepki gösterip yürüyüş düzenledi. Yürüyüş, görev süresi dolan site yönetiminin, sakinlerinin bilgisi olmadan 11 milyon 200 bin TL'lik dış cephe boyası ve 4 milyon 500 bin TL'lik asansör ihalesi yapması gerekçesiyle düzenlendi. Konunun yargıya da taşındığı öğrenildi.
Karşıyaka'da 604 daireli sitede protesto: 16 milyon TL'lik 'usulsüz ihale'
Haberler / İzmir
22 Şubat 2024 Perşembe 06:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Karşıyaka ilçesi Yalı Mahallesi'nde bulunan 604 daireli bir sitenin sakinleri, saat 20.30 sıralarında mevcut site yönetimine tepki göstermek için sitenin araç girişinde toplanıp, 'Yönetim istifa' sloganları atarak site içerisinde yürüyerek yönetime tepki gösterdi. Bu sırada dairelerinde bulunan bazı site sakinleri de evlerinin ışıklarını açıp kapayarak protestoya destek verdi. Site yönetiminin hizmet süresinin Mart 2023'te sona erdiğini iddia eden site sakinleri, yönetimin bu süreyi uzatmak için notere başvurduğunu ve bu süreyi uzattıklarını ileri sürdü. Site sakinleri, 10 Mart'ta yapılacak seçime kısa bir süre kala site yönetiminin, kendilerinden habersiz 11 milyon 200 bin TL'lik dış cephe boyası ve 4 milyon 500 bin TL'lik asansör ihalesi yaptığını ileri sürdü. 

Ayrıca, kat maliklerine açıklama gösterilmeden 659 TL yardım alındığını belirten sitenin denetim kurulu üyesi Suat Doğanlarlı, "İçinde bölme yönetim kendi başına burada 604 dairenin bilgisi olmadan parçalanma işler yapılıyor. Yönetim, siteyi kesmeden yüklü miktarda borçlandırmıştır. kaçırırcasına alelacele önerisi geliştirildi. Burada kimsenin yapılmasına karşı değil ama konunun kurallara uygun yapılmasından, şartnamelerin hazırlanmasından ve tekliflerin değerlendirilmesinden dolayı kat malilikleri bu duruma karşıdır" dedi.

'604 KAT MALİKİNİN 602'SİNİN BİLGİSİ YOK'

604 kat malikinden 602'nin dış cephe boya ihalesinden haberinin olmadığını belirten Doğanarlı, "Yönetimin burada yaptığımız iki iş var, asansör ve dış cephe ihalesi. Dün siteye gelen TIR'ları ve malzemeleri ayaktaye kadar kat maliklerinin bilgisi yoktu" diye konuştu.

'BİNMEYE KORKUYORUZ'

Geçen 6 Mayıs'ta bir asansörün düştüğünü ve içerisinden çıkan site sakinlerinden Murat Uçan, "Bu asansörlerin 4 buket milyon liraya revize edildiğini söylediler. Bir kez benim çocuğum içindeyken asansör düştü. Bu, sözleşmenin sona erdiği belirtildikten sonra geldi. Mahkeme süreci hala devam ediyor" Binmeye korkuyoruz" dedi.

'İHALE KOMİSYONU KURULMADI'

44 yıl boyunca Türk Silahlı Kuvvetleri'nde ihale komisyonlarında görev yapan site sakinlerinden Ahmet Mutlu ise "Herhangi bir ihale komisyonu olmadan 2 kişi ile ihale alıyorlar. Kendilerine 'İhale komisyonunuz var mı?' parçalarda sorunca yönetim kurulu başkanından 'Yönetim ihale komisyonudur' alıp aldım. Yapılan iş kanunsuz ve usulsüzdür" diye konuştu. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası