Ege Postası
Geri

Karşıyaka'da 80 adet fidan toprakla buluşturuldu

Kentsel tarımı yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekleyen Karşıyaka Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında meyve bahçeleri oluşturmaya başladı.
Karşıyaka'da 80 adet fidan toprakla buluşturuldu
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Ocak 2023 Perşembe 14:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamındaki ilk uygulama, Yalı Mahallesi 6518/9 Sokak üzerinde, gül bahçesinin devamındaki alanda gerçekleştirildi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın da katıldığı çalışmada; mandalina, portakal, greyfurt, elma, armut, ayva, nar, ahududu, kuşburnu, aronya ve kara mürver türlerinden oluşan toplam 80 adet fidan toprakla buluşturuldu.

DOĞAL ÜRETİM

Bu uygulamayla birlikte, yaya yolları ile bölünmüş olan alanda doğal bir çit ve meyve koridoru oluşacağını belirten Karşıyaka Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri, “Ayrıca proje alanında sentetik gübre, herbisit ve pestisit kullanılmadan, doğal yöntemlerle yetiştiricilik yapılacak. Bitki zararlılarına karşı doğal çözümler uygulanacak” dedi.

DEVAMI GELECEK

Projenin ilçe geneline yayılacağını vurgulayan Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da “Biz kent içi tarımı sadece ekip biçmekle sınırlandırmıyor; meyve bahçelerini de bu işin çok önemli bir parçası olarak görüyoruz. İnsanlarımızın müşterek olarak faydalanabileceği, meyveyi dalından koparıp yemenin zevkini tadabileceği alanları mümkün olduğunca çoğaltacağız. Farklı mahallelerimizde, uygun bulduğumuz her alanda meyve bahçelerimizi oluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası