Ege Postası
Geri

Karşıyaka'da Viyana rüzgarı esti

Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde geçtiğimiz sezon başlayan Viyana Klasikleri Piyano Resitaller Dizisi Macaristan’ın önde gelen piyanistlerinden Adrienne Krausz konseri ile sona erdi. Yaşamını halen İsviçre’de sürdüren, dünyanın pek çok kentinde konserler veren, orkestralara eşlik eden sanatçının başarısı ayakta alkışlandı.
Karşıyaka'da Viyana rüzgarı esti
Haberler / Yerel Yönetimler
26 Şubat 2014 Çarşamba 11:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-Resitalindeki parçaları özenle seçen Krausz, dinletisine Haydn’ın Fa Majör Piyano Sonatı ile başladı. Ardından Mozart’ın La Majör Piyano Sonatını yorumladı. Kısa bir aranın ardından Beethoven’ın Si Bemol Majör Piyano Sonatı “Hammerklavier” ile sürdü.
 
Salonu dolduran müzikseverler en ünlü bestecilerin eserlerini alanında en iyiler arasına yazdıran sanatçılardan dinleme imkanı bulmaları nedeniyle Karşıyaka belediye Başkanı Cevat Durak’a teşekkür ettiklerini belirterek “ Karşıyaka dünyanın en iyi sanatçılarını ağırlıyor. Kentimizde müzik zenginliğini ve kalitesini görmekten mutluyuz. Bizlere bu ortamı sağlayanlara teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Adrienne Krausz
 Müziğe 9 yaşında başlayan Macaristanlı sanatçı Liszt Akademisi mezunu. Bürüksel’de Chimay Foundation  yarışmasında seçici kurulun oy birliği ile birincilik elde etti. Londra Filarmoni,  Berlin Senfoni Orkestrası gibi birçok orkestra ile birlikte sahne aldı. Müzikle başarıdan başarıya koşan yaşamında onlarca kentte sahne aldı, festivallere katıldı.  2003 yılında Macaristan’da bir yarışmada yılın en iyi müzik kaydı ödülünü aldı. Krausz halen yaşamını ve müzik çalışmalarını İsviçre’de sürdürmektedir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası