Ege Postası
Geri

Karşıyaka'da bir uyarı da hipermarketlere

Karşıyaka Çarşısı’ndaki kaldırım işgallerine karşı mücadelesinde taviz vermeyen Karşıyaka Belediye Zabıtasından bir uyarı da, çarşıdaki hipermarketlere geldi.
Karşıyaka'da bir uyarı da hipermarketlere
Haberler / Yerel Yönetimler
10 Şubat 2013 Pazar 12:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI- Karşıyaka Çarşısı ve yan sokaklarında bulunan süpermarketlerin temsilcileriyle toplantı düzenleyen Zabıta Müdürü Murtaza Canik, yaya yollarının önceliğinin yayalar olduğunu belirterek vatandaşları rahatsız edecek işgallere kesinlikle müsamaha etmeyeceklerini söyledi.

 Karşıyaka Çarşısı’nda yaşanan sıkıntılardan ve vatandaşların beklentilerinden de bahseden Canik, “Marketlerimizin meyve-sebze reyonlarının bir kısmı sokağın içinde. Ancak öncelik her zaman yayalarda olacaktır ve geçişleri engelleme kesinlikle olmamalıdır. Çarşıda tüm esnafa uyguladığımız gibi sizlerin işyerlerine de sarı çizgi ile hat çekebiliriz. Ancak bu hattın dışına asla izin verilmeyecektir “ dedi.

 Marketlerin temsilcilerini de tek tek dinleyen Zabıta Müdürü Murtaza Canik, “Herkesin kurallara uymasını, vatandaşa saygı göstermesini bekliyoruz. Hiç kimseye ceza ile yaptırım uygulamak istemiyoruz. Tüm esnafımız kurallara uyarsa Karşıyaka Çarşısı daha çok hareketlenir, güzelleşir. Kuralsızlıktan önce sizler zarar görürsünüz. Zabıta ekiplerimiz tespit ettiği yanlışlıkları önce uyararak gidermeye çalışıyor. Tüm uyarılara rağmen kural dinlemeyenlere de biz her zaman müdahale edeceğiz” diye de ekledi.

 BAŞKAN DURAK : ESNAFIMIZI SEVİYORUZ

 Karşıyaka Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısında zabıtanın operasyonları sırasında yaşadığı sıkıntıları anlatan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak “ Esnafımızı seviyoruz. Onların daha çok kazanmasını istiyoruz. Karşıyaka Çarşısı ve çevresinde yaklaşık 10 bin esnafımız var. Büyük çoğunluğu kurallara uyuyor, çevresine saygı gösteriyor. Ancak 3-5 esnaf ısrarla sorun çıkarıyor. Zabıta ekiplerimiz çalışmaları sırasında saldırıya uğradı. Ancak yılmayacağız, kurallara uymayanlara izin vermeyeceğiz. Kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. Esnafımıza asla müdahale etmek istemiyoruz. Herkesin kendi sınırları içinde kalıp çevresine saygı göstermesini istiyoruz.  “ dedi.   


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası