Katıldığı bir radyo programında konuşan Başkan Turgay Büyükkarcı, "Biz göreve geldiğimizde kulüp ekonomik açıdan, moral ve tesis anlamında çok büyük sıkıntıdaydı. Bir tarafından tutulacak yeri yoktu. Futbol küme düşmüş, borç içinde, tesiste elektrik kesiliyor, yemek çıkmıyor, hacizler geliyordu. Önce mali disiplini sağlamaya karar verdik. İlk konuşmamda 'İki sene sportif başarı bekleyin' dedim. Bir buçuk sene içinde mali disiplini sağladık ve kanamayı durdurduk" dedi.
Zamanla borç ödemeye başladıklarını ifade eden Büyükkarcı, "Tesisleri elden geçirdik, sahada çim yoktu, toprak sahaydı. Ödemeleri düzenli yapmaya başladık. Mutfak canlandı. Kulübe diyetisyen, psikolog getirdik. 25 yıllık sponsorumuz Yaşar Holding desteğini esirgemedi. Artık mekanizma oturdu. Haziranda seçim var, tekrar aday olmayı düşünüyoruz. Bundan sonraki dönemde kulübü kurumsal hale getirmek istiyoruz. Karşıyaka Spor Kulübü, Türk sporunun kilometre taşlarından biri. Atatürk'ün ay-yıldızlı armayı verdiği ilk ve tek kulübüz. 108 yıllık bir kulüp. Beş ayrı branşta yarışıyoruz. Yüzdük yüzdük kuyruğuna getirdik. Biraz daha sabırla her şey çok daha güzel olacak" diye konuştu.
"EN BÜYÜK PROBLEM YÖNETİCİLER"
Karşıyaka Başkanı Turgay Büyükkarcı, Türkiye'deki sporun en büyük probleminin yönetici sorunu olduğunu dile getirdi. Büyükkarcı, "Türkiye'de her şey var, yönetici yok. En büyük hatamız biz koltukta oturanlardan başlıyor. Kulüpler yönetici seçerken seçici davranmıyorlar. Cezasını çeken camialar oluyor. Kulüp yöneticilerinin ve başkanlarının egoları medyada biraz daha fazla görünüp tanınma arzularından dolayı. İnşallah buna son vereceğiz" yorumu yaptı.(DHA)
Karşıyaka Spor Kulübü, Kovid-19 ile mücadele eden sağlık görevlilerini misafir ediyor
Öte yandan Karşıyaka Spor Kulübünün Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'nde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele eden 18 sağlık görevlisi konaklıyor.
Karşıyaka Futbol Altyapı Sorumlusu Tufan Özküçükler, yaptığı açıklamada, kulüp başkanı Turgay Büyükkarcı'nın, koronavirüs salgını sürecinde Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'ni Sağlık Bakanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin hizmetine açtığını belirtti.
Kendilerinin antrenmanlara ara verdiğini ve tesisteki lojmanların boşaltıldığını kaydeden Özküçükler, "Bir süre sonra Çiğli Araştırma Hastanesinden talep geldi. Biz de tesisleri onlar için hazırladık. Şu an tesislerimizde 18 sağlık personelini misafir ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Tesiste konaklayan yardımcı sağlık personeli Şule Oflaz ise koronavirüsle mücadeleyi sürdürdüklerini, evinde eşi ve iki çocuğunun yanı sıra kayınvalidesinin bulunduğunu belirterek, "Onlara herhangi bir bulaş götürmeme açısından biz de burada istirahat ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Yardımcı sağlık personeli Gülşah Karakoç da kendilerini ve gelen hastaları korumaya çalıştıklarını, ailesini korumak amacıyla tesislerde konakladığını kaydetti.
Nihat Kaya da olası riskleri ailesine taşımamak için tesislerde kaldığını aktardı. (AA)