Ege Postası
Geri

Karşıyaka'da temizlik zamanı

Deniz suyu sıcaklığının 2 derece yükseldiği, sıcak deniz ortamında oksijen azlığının deniz canlılarının hayatını tehdit ettiği Akdeniz için farkındalık yaratmak isteyen DenizTemiz Derneği/TURMEPA, düzenlediği temizlik etkinliğinin İzmir etabını, Karşıyaka’da gerçekleştirecek. 'Saat 10.00'da, buluşalım Bostanlı'da'
Karşıyaka'da temizlik zamanı
Haberler / İzmir
26 Mayıs 2016 Perşembe 12:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR – DenizTemiz Derneği/TURMEPA’nın, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve Karşıyaka Belediyesi’nin desteğiyle, Bostanlı sahilinde planladığı temizlik çalışması, 28 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Türkiye Akdeniz ülkeleri ile birlikte temiz denizler için harekete geçiyor! “Akdeniz’i Temiz Tutalım” (Clean Up The Med) kampanyası çerçevesinde Türkiye dahil Akdeniz’e kıyısı olan tüm ülkelerde çevre odaklı sivil toplum örgütlerinin desteğiyle kıyılar eşzamanlı temizleniyor. Akdeniz’deki deniz kirliliğini gündeme taşıyarak, kirliliğe neden olan faktörlere dikkat çekmeyi amaçlayan projenin Türkiye ayağını, DenizTemiz Derneği/ TURMEPA üstleniyor. Deniz kirliliği ile mücadele eden ve denizlerimizi yaşatmak için örnek projeler geliştiren TURMEPA, Mayıs ayı boyunca Türkiye’nin farklı kıyılarında temizlik etkinlikleri gerçekleştiriyor. Bu sene İstanbul, Bursa, Muğla, Antalya, Mersin, Çanakkale, Denizli ve İzmir kıyılarına uzanan TURMEPA, etkinliğin İzmir etabını Karşıyaka Belediyesi ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi destekleriyle Karşıyaka’da Bostanlı sahilinde gerçekleştirecek. Toplanan atıklar TURMEPA tarafından kayıt altına alındıktan sonra Karşıyaka Belediyesi’ne teslim edilecek. Etkinliğe,  Karşıyaka Kent Konseyi ve çalışma gruplarının yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarının ve okulların katılması bekleniyor.

KAMPANYANIN AMACI

Clean up The Med (Akdeniz’i Temiz tutalım) Projesi, 1995 yılından beri İtalyan Çevre Koruma Örgütü Legambiente öncülüğünde, tüm Akdeniz ülkelerindeki çevre STK’larının desteğiyle her yıl düzenleniyor. Tüm ülkelerde aynı isimle, aynı tarihlerde gerçekleştirilen projenin amacı, Akdeniz’deki deniz kirliliğini gündeme taşımak, kirliliğe neden olan faktörlerin azaltılması ve engellenmesi için kamuoyu oluşturarak, deniz kirliliği hakkında farkındalık yaratmak.

Program akışı şöyle: 

10.00 – 10.30             : Etkinlik alanına hareket, Bostanlı Vapur İskelesi’nde buluşma

10.30 - 10.45              : Etkinlik hakkında katılımcıları bilgilendirme

10.45 - 12.00              : Kıyı temizliği ve eş zamanlı denizaltı temizliği

12.00 - 12.30              : Toplanan atıkların değerlendirilmesi ve toplu fotoğraf çekimi

13.00                          : Dönüş

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası