Ege Postası
Geri

Karşıyaka'da tepki çeken ihaleye Bakanlık freni

Karşıyaka'da vatandaşların ve siyasilerin tepkisine neden olan TCDD'nin eski istasyon binasının olduğu yerdeki kafeteryaları kiralama ihalesi Bakanlık tarafından iptal edildi. Karşıyaka'da tepki çeken ihale için
Karşıyaka'da tepki çeken ihaleye Bakanlık freni
Haberler / İzmir
15 Aralık 2016 Perşembe 11:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI - Karşıyaka'daki tarihi tren istasyonun TCDD tarafından ek mimari projede ticari kullanım alanlarının yüksek tutularak aylık 34 bin TL muhammen bedelle ihaleye çıkarılmasına Karşıyakalılardan tepki gelmişti.

Toplamda 572 metrekare kapalı, bin 1754 metrekare açık alanı olan istasyonun restore edildikten sonra TCDD 3. Bölge Müdürlüğü tarafından kafe, restoran, pastane, müze, çay bahçesi, büfe, işyeri, kış bahçesi, wc, olarak kullanılmak üzere ihaleye çıkılmasına karşı çıkan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, sivil toplum örgütleri ve Karşıyakalılar, ihaleyi protesto etmek için bir araya gelmişti.

İstasyon önünde gerçekleşen eylem ses getirdi.Konu hakkında flaş bir gelişme yaşandı.  TCDD tarafından Karşıyaka’da yapılması planlanan kiralama ihalesi iptal edildi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ihaleyi sebep belirtmeden “yeniden değerlendirmek üzere” iptal etti. Yazı, bakanlık ve TCDD tarafından ilgili birimlere gönderildi.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası