Ege Postası
Geri

Karşıyaka ilk maçına hazırlanıyor ama; rakibin durumu belirsiz

3'üncü Lig 4'üncü Grup'taki sezonun ilk haftasında pazar günü Afyonspor'u konuk edecek Karşıyaka'nın rakibinin maça çıkıp çıkmayacağı belirsiz.
Karşıyaka ilk maçına hazırlanıyor ama; rakibin durumu belirsiz
Haberler / Spor
4 Eylül 2025 Perşembe 12:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

3'üncü Lig 4'üncü Grup'taki sezonun ilk haftasında pazar günü Afyonspor'u konuk edecek Karşıyaka'nın rakibinin maça çıkıp çıkmayacağı belirsiz. Transfer yasağını kaldıramayan, mali sorunlarını da aşamayan Afyonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda dün yine İzmir'de Bornova 1877 deplasmanında oynaması gereken maça çıkmadı. İzmir'e gelemeyen Afyon ekibi hükmen mağlup ilan edilecek. Geçen sezonun ikinci yarısında 2'nci Lig'den çekilip üst üste iki maça çıkmayınca Futbol Federasyonu tarafından hükmen yenik sayılarak küme düşürülen Afyonspor, bu sezon öncesi kadrosuna amatör oyuncular transfer etmişti.

Kulüpte bazı kişilerin yasağı kaldırma vaadiyle 35 amatör ve profesyonel genç futbolcuyu kampa alıp yasağın kalkması için futbolculardan ve ailelerinden para toplamaya çalıştığı iddia edilmişti. 3'üncü Lig'de takımlar amatör transfer yaparak oyunculara profesyonel lisans çıkarmadan amatör olarak da maçlarda görev verebiliyor. Geleceği belirsiz olan Afyonspor'un Karşıyaka maçına çıkıp çıkmayacağı netleşmezken, bir yandan rakibin durumuyla ilgili bilgi alan Kaf-Kaf, maç oynanacak gibi hazırlanıp pazar günü maç saatinde sahadaki yerini alacak. Afyonspor maçını geçen sezondan sarkan cezası nedeniyle taraftarından yoksun oynayacak yeşil-kırmızılı ekip cezasını bu karşılaşmayla tamamlayıp rakibi sahaya çıkmazsa hükmen 3 puan alacak.

ÖMER FARUK BEKLEMEDE, FORVET ARAYIŞI VAR

Karşıyaka, Ankaraspor'da forma giydiği dönemde 2023-2024 sezonundaki Nazillispor maçı nedeniyle iki takımdaki 24 futbolcuyla birlikte bahis oynadıkları gerekçesiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan men cezası alan golcü Ömer Faruk Sezgin'in Tahkim Kurulu'na yaptığı itirazın sonucunu bekleyecek. Yıldız golcünün 8 aylık cezası Tahkim Kurulu'nda düşüp ligin en azından ikinci yarısında forma giyebilirse Karşıyaka, Ömer Faruk'u kadroda tutacak. Ceza düşmezse ise yeşil-kırmızılılar oyuncuyla yollarını ayırmak zorunda kalacak. Diğer yandan hücum hattına her şartta transfer arayan Karşıyaka, Muşspor'dan ayrılan 33 yaşındaki Yakup Alkan, Orduspor 1967'den 27 yaşındaki Tugay Keleş ve bonservisi Amed Sportif'te olan 24 yaşındaki Yakal Taylan'ı gündeme aldı.

LİSANSLAR TAMAM

Transfer yasağını borçlu olduğu eski futbolcularına ödeme yaparak kaldıran Karşıyaka, kadrosunun lisanslarını çıkmaya başladı. Ferdi hariç tepeden tırnağa yeni bir kadro kuran yeşil-kırmızılılarda ilk etapta yeni transferlerden Alpay, Erol, Hamza, Tunay, Mücahit ve Tolga'nın lisansları çıktı. Sakatlığı bulunan Mücahit ligin ilk haftalarında görev yapamayacak. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası