Ege Postası
Geri

Karşıyaka kahroldu

Karşıyaka, Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta üst üste 2 galibiyetten sonra son 5 dakikasına 3-1 mağlup girdiği İnegölspor maçında sahadan 3-3 beraberlikle ayrılırken 3 puana kahroldu.
Karşıyaka kahroldu
Haberler / Spor
31 Ekim 2016 Pazartesi 11:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

"Bartu 3-3'ten sonra yakaladığı pozisyonu değerlendirse galip gelirdik" diyen teknik direktör Soner Tolungüç, şöyle dedi:

"Kazanmayı çok istiyorduk ama 3-1 geriye düştükten sonra kaybetmemek, pes etmeyip yenilgiyi kabullenmemek sevindirici. Saha içi ve saha dışı etkenlerle uğraşıyoruz. Bu reaksiyon bizi ayakta tutuyor. Çocuklarımız genç, hatalar elbet olur ama skor ne olursa olsun hırsımızı korumak önemli."

Ligde 17 puanla 3'üncü sıradaki yerini koruyan, ancak bu hafta konuk olacağı lider Gümüşhanespor'un 4 puan gerisinde bulunan Karşıyaka'da rakibin kalelerine yalnız birkaç kez gelip 3 gol bulduğunu belirten Soner Tolungüç, şöyle devam etti:

"Savunma dengesini kuramadık. Yan toptan 3 gol yedik. İlk yarı tam 1-1'i bulup baskı kurarken ikinci golü yemek bizi iyice demoralize etti. İkinci yarıda yine gol yememize rağmen yaptığımız değişikliklerle dengeyi bulacağımıza inanıyordum. Dediğim gibi de oldu."

Soner Tolungüç, son haftalarda kazanan kadrodan ön libero Fatih'i kenara alıp maça ofansif Battal'la başlamalarını iç sahada daha atak oynama isteğine bağladı.

ERHAN'A TERAPİ

Teknik direktör Tolungüç, İnegölsporn maçında kalesinde 3 hatalı gol gören 21 yaşındaki file bekçisi Erhan'a kol kanat gerdi. Erhan'ın genç yaşına rağmen birçok maçta takımı taşıdığını hatırlatan Soner Tolungüç, daha sonra şunları söyledi:

"Taşı sıksa suyunu çıkaracak bir çocuk. Gollere çok şaşırdım, inanamadım. Psikolojisi biraz olumsuz etkileniyor. Erhan'la konuşup moral verdim. Ona olan güvenimiz tam."

PINAR KARŞIYAKA'NIN MAZERETİ 7 SAKAT

Spor Toto Basketbol Ligi'nde sakatlar yüzünden 7 oyuncudan yararlanabildiği maçta Fenerbahçe'ye 84-75 yenilen Pınar Karşıyaka, 4 haftada 2 galibiyet, 2 mağlubiyetle play off hattının dışında kaldı. 

Pınar Karşıyaka'da zorlu deplasmanda Brown, Soner ve Erdi sakatlıkları nedeniyle görev almazken antrenör Nenad Markovic, gençlerden Egemen ve Mert'e süre vermedi. Yeşil kırmızılılarda guardlardan Brown ve Soner'in sakatlıkları nedeniyle 18 yaşındaki Alp dev rakip karşısında maça ilk 5'te başlayıp yaklaşık 14 dakika süre alırken diğer guard Dillard, hiç çıkmadan 40 dakika oynadı.

Pınar Karşıyaka, 7 kişiyle uzun süre önde götürdüğü müsabakanın son periyodunda 5 faulle oyundan çıkan Petway'i de kaybedince sahadan boynu bükük ayrıldı. Mücadeleni sonucunu küçük detayların belirlediğini belirten Markovic, "Çok dar bir rotasyonla oynadık. Buna rağmen, oyuncularım 40 dakika boyunca savaştı. Bu tarz takımlara karşı hata yapacağız. Bu gayet normal ama sezon başından beri 40 dakikayı da iyi oynadığımız ilk maç oldu. Gösterdiğimiz mücadeleden memnunum" dedi.

Pınar Karşıyaka, cumartesi günü haftaya eski antrenörü Ufuk Sarıca'nın çalıştırdığı, 4'te 4 yapan Beşiktaş'ı ağırlayacak.

AVRUPA'DA RAKİP MACCABİ

Pınar Karşıyaka, FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki üçüncü sınavında yarın İsrail temsilcisi Maccabi Rand Media'yı ağırlayacak. Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'ndaki maç saat 20.00'de başlayacak. Bilet fiyatları tam 20, öğrenci 10 TL olarak belirlendi. 

Yeşil kırmızılılarda sakatlığı bulunan Erdi forma giyemeyecek. Brown ve Soner'in ise durumlarının belirsiz olduğu bildirildi. Bu sezon Avrupa'da ilk iç saha maçına çıkmaya hazırlanan Pınar Karşıyka, grupta daha önce deplasmanda oynadığı 2 müsabakada 1 galibiyet, 1 mağlubiyet elde ederken İsrail ekibi 2'de 2 yaptı.

TARAFTARA ÇAĞRI

FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki ilk iç saha maçında yarın Maccabi Rand Media'yı ağırlayacak Pınar Karşıyaka'da Basketbol Şube Başkanı Turgay Büyükkarcı, taraftarlarını sakatlıkların etkisiyle eksik olan takımına destek olmaya davet etti. Büyükkarcı, "Bu sezon resmi maçlarda hesapta olmayan tek yenilgimizi Banvit karşısında aldık. Çünkü İzmir'de taraftarımız önünde yenilgi almak istemiyoruz" dedi. Önlerinde hem Maccabi ve hem de ligdeki Beşiktaş maçı olduğunu hatırlatan Büyükkarcı, şöyle dedi:

"İki maç da bizim için oldukça önemli. Bu karşılaşmalardada taraftar gücüne bir hayli ihtiyacımız olacak. Takımda eksiklerimiz var. Eksiklerimiz olsa da taraftarımız bu eksiğimizi vereceği destekle kapatacağına inanıyorum. Seyircimiz 6'ncı güç olduğunu bir defa daha gösterirse sonuca ulaşmamız kolaylaşacaktır."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası