Ege Postası
Geri

Karşıyaka’da ‘Akıllı Gevrek’ dönemi

Halk sağlığını korumak, gıdaların hijyenik koşullarda üretim ve satışını sağlamak için çalışan Karşıyaka Belediyesi, kentte ‘akıllı gevrek’ sistemi kurdu. Satış noktalarında modern arabalar kullanılmaya başlanırken; gevrekte ‘izlenebilirlik’ de sağlandı. Artık gereken durumlarda gevreğin nerede üretildiği, içindeki susamın, unun nereden geldiği, hatta buğdayın nerede yetiştiği öğrenilebilecek. Karşıyaka’da belediyeden 'hijyenik' proje
Karşıyaka’da ‘Akıllı Gevrek’  dönemi
Haberler / Yerel Yönetimler
14 Ekim 2015 Çarşamba 09:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karşıyaka Belediyesi, en çok sevilen ve yaygın olarak tüketilen geleneksel gıda maddelerinden gevrek satışında kontrolü sıkılaştırmak ve hijyeni artırmak için yeni bir dönem başlattı. Zabıta Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen çalışma kapsamında, ilçedeki yasal 15 gevrek satış noktasında artık yeşil-kırmızı, kapalı ve modern arabalar kullanılacak. Bugüne kadar İskele önü ve farklı noktalardaki 5 gevrek satış arabası yenilenirken, kısa sürede diğer noktalarda da yeni arabalar kullanılmaya başlanacak.

GEVREĞİN İZİ SÜRÜLECEK
Gıda Tarım İlçe Müdürlüğü’ne kaydettirilen 15 satış noktasında, gevreğin ‘izlenebilirliği’ de sağlandı. Vatandaşlara üretimin hangi fırında yapıldığını tezgahlardan öğrenme imkanı sunulurken; rahatsızlık ya da zehirlenme gibi durumlarda gevreğin izi de sürülebilecek. Üretimi kimin yaptığını, susamının ve ununun nereden geldiğini, hatta buğdayının nerede yetiştiğini kayıt altına alan sistemle, üretimde her aşama kontrol altına alınmış olacak. Böylece, halk sağlığını tehdit eden durumlarda sorumlular anında ortaya çıkarılacak.



“SAĞLIK VE HİJYEN ÖNCELİĞİMİZ”
Toplum sağlığını korumaya yönelik çalışmalara büyük önem ve öncelik verdiklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Zabıta Müdürlüğümüz öncülüğünde, gıda imalathanelerinden pazaryerlerimize kadar sıkı denetimler gerçekleştiriyor; üretim ve satış koşullarını kontrol altında tutuyoruz. Şimdi de her yaştan, her kesimden vatandaşımızın severek tükettiği gevreğe yönelik örnek bir çalışmayı hayata geçiriyoruz. ‘Akıllı gevrek’ dönemini başlattığımız Karşıyakamızda, halk sağlığını korumak adına özveriyle hizmet etmeyi sürdüreceğiz” dedi.


 
AKPINAR ACIYA OMUZ VERDİ

 İZMİR'de CHP'nin gençlik kollarında siyasete girerek Karşıyaka Belediye Başkanı olan Hüseyin Mutlu Akpınar, Brüksel'de konuşma yapacağı toplantı yerine Ankara Garı'ndaki patlamada hayatını kaybeden CHP Malatya Gençlik Kolları üyesi 11 kişinin cenaze törenine katıldı. Akpınar, "Tabutlara omuz verdim ama o acının altında ezildim" dedi. 

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği'nin (SODEM) 12-15 Ekim'de Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlediği Open Days günlerinde konuşma yapması planlanan CHP'li Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Brüksel yerine Ankara Garı'ndaki patlamada hayatını kaybeden CHP Malatya Gençlik Kolları üyesi 11 kişinin cenaze törenine katıldı. 1992 yılında üye olduğu CHP'de 1996-1999 yılları arasında İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı yapan Akpınar, ailelere sabır diledi, gençlere moral vermeye çalıştı. 
Akpınar, şunları söyledi:

"Ben gençlik yıllarımda o gar önünde çok mitinge katıldım. Ankara'nın en güzel yerlerinden biri artık Ankara'nın en hüzünlü yeri oldu. O acıyı paylaşmak için gittim. Tabutlara omuz verdim ama o acının altında ezildim. Cenazede gençlerin gözlerindeki umutsuzluğu yok etmeye, onlara moral vermeye çalıştım. Milyonlarca kişi savaşı yenecek, barışı getirecek. Ölenlerin kimliklerinin sorgulanmadığı bir dünya kuracağız. Aydınlık günlere uyanacağız" 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası