Ege Postası
Geri

Karşıyaka’da Hıdırellez coşkusu: Başkan Ünsal'da ateşten atladı

Karşıyaka Belediyesi’nin düzenlediği Hıdırellez Şenliği, binlerce kişinin katılımıyla unutulmaz anlara sahne oldu. Ahmet Taner Kışlalı Rekreasyon Alanı’nda gerçekleşen etkinlikte, 7’den 77’ye her yaştan Karşıyakalı, baharın gelişini müzik ve danslar eşliğinde coşkuyla kutladı. Dilek dileyerek ateşin üstünden atlayan Başkan Yıldız Ünsal “Hıdırellez ateşi, hepimiz için bereket dolu bir geleceğin ve birbirimizle kurduğumuz güçlü bağların simgesi olsun” dedi.
Karşıyaka’da Hıdırellez coşkusu: Başkan Ünsal'da ateşten atladı
Haberler / Yerel Yönetimler
6 Mayıs 2025 Salı 10:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Binlerce Karşıyakalı, baharın simgesi Hıdırellez’i müzik, dans ve coşku dolu bir kutlamayla karşıladı. Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen şenlikte hem gelenekler yaşatıldı hem de baharın umut dolu ruhu hep birlikte paylaşıldı.

Ahmet Taner Kışlalı Rekreasyon Alanı’nda gerçekleştirilen etkinliğin açılışında Karşıyaka Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Alper Özarslan ve Burak Elibüyük rehberliğinde sahnelediği Roman gösterisi ile izleyenlere görsel bir şölen yaşattı. Ardından Karşıyaka Belediye Orkestrası, Şef Hüseyin Çetin yönetiminde seslendirdiği eserlerle alana toplanan kalabalığa müzik ziyafeti sundu.

ATEŞ YAKILDI, DİLEKLER DİLENDİ

Hıdırellez ruhunu yaşatan konser programında önce Seda Öztürk, ardından da Mutlu Dindar sahne aldı. Şarkılarıyla baharın neşesini taçlandıran sanatçılar, katılımcılara bayram havasında bir akşam yaşattı. Ayrıca, Karşıyaka Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü personellerinin yönlendirmesiyle Hıdırellez ateşi yakıldı. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal ve eşi Altan Ünsal, ardından vatandaşlar dileklerini dileyerek ateşin üstünden atladı. Şenliğin finalinde sahneye çıkan DJ Akşit ise enerjik performansıyla geceye hareketli bir kapanış yaptı.

“BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!”

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Bugün burada; baharın coşkusunu, bereketin müjdesini ve birlikteliğin sıcaklığını paylaşmak için bir aradayız. Hıdırellez; umutlarımızı, dileklerimizi ve sevincimizi birleştiren, doğayla bağ kurmamıza vesile olan köklü bir gelenek. Karşıyaka Belediyesi olarak kültürel mirasımıza sahip çıkıyor, bu değerleri yaşatarak kent aidiyetini güçlendirmeyi önemsiyoruz. Hıdırellez ateşi, hepimiz için sağlık, bereket ve güzel günlerin simgesi olsun. Bu akşam bizimle olduğunuz için teşekkür ediyor, dileklerinizin kabul olmasını diliyorum. Hıdırellez Bayramımız kutlu olsun” diye konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası