Ege Postası
Geri

Karşıyakalılar altı ayda 65 bisiklet bozdu

İzmir'in Karşıyaka Belediyesi, hatalı kullanım yüzünden Karşıyaka Bisiklet Kiralama Sistemi (KARBİS)’indeki bisikletlerin sık sık arızalanması üzerine çareyi, vatandaşları uyarmakta buldu. Altı ayda 7 bin kayıtlı üyesiyle rekor kıran...
Karşıyakalılar altı ayda 65 bisiklet bozdu
Haberler / Genel
3 Temmuz 2013 Çarşamba 14:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'in Karşıyaka Belediyesi, hatalı kullanım yüzünden Karşıyaka Bisiklet Kiralama Sistemi (KARBİS)’indeki bisikletlerin sık sık arızalanması üzerine çareyi, vatandaşları uyarmakta buldu. Altı ayda 7 bin kayıtlı üyesiyle rekor kıran KARBİS’in bisikletlerinin, hatalı kullanımın yol açtığı arızalar sebebiyle sık sık devre dışı kalması üzerine kullanım talimatlarına uyulması ve özenli kullanılması istendi.

Karşıyaka sahilinde, Tersane’den Mavişehir’e uzanan hat üzerinde hizmet veren ve bütün İzmirliler tarafından ilgiyle karşılanan uygulama başlayalı henüz altı ay oldu ancak kullanım hataları sonucu 65 bisiklet şimdiden hasar gördü. Sık sık tamir edilmek zorunda kalınan bisikletlerin bu süreçte devre dışı kalması, yoğun talebin karşılanması noktasında da sıkıntılara yol açtı.

KARBİS’in beklentinin çok üzerinde ilgi görmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Talebi karşılamak için yeni bisikletler alıyoruz. Biz sayıyı arttırmaya çalışırken mevcutların sık sık arıza yapması ve hasar görmesi, sistemin işleyişinde sıkıntılara yol açıyor. Vatandaşlarımızdan beklentimiz, bisikletleri kullanırken daha özenli olmaları ve kullanım talimatlarına uymalarıdır. Böylelikle daha fazla kişi uygulamadan faydalanabilir.” dedi.

Belediye Etüt Proje Müdürlüğü bünyesinde sürdürülen hizmet gereği bisikletler her akşam kontrol ediliyor, arızalananların tamir ve bakımı yapılıyor. GPS ile takip edilen, istasyonlarda kamera sistemiyle de kontrol edilen sistem, 65 bisiklet ve yedi istasyondan oluşuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası