Ege Postası
Geri

Karşıyaka’nın tartışmalı planları yeniden askıda: Revize edildi

Karşıyaka Belediyesi tarafından hazırlanan Cumhuriyet Mahallesi imar planlarıyla ilgili bir önemli gelişme daha yaşandı. Planlar revize edilerek yeniden askıya çıkarıldı.
Karşıyaka’nın tartışmalı planları yeniden askıda: Revize edildi
Haberler / İzmir
9 Ocak 2024 Salı 14:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir’de planlama süreci yılan hikâyesine dönen Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi planları askıya çıktı.

İTİRAZLAR SONRASI SÜREÇ TIKANMIŞTI

 3 yıl önce bölgenin geneline dair hazırlanan imar planı askıya çıkarılmış fakat itirazlar doğrultusunda süreç tıkanmıştı. 

REVİZYON YAPILDI

Cumhuriyet Mahallesi 1. ve 2. Etap nazım ve uygulama imar planı revizyonlarının iptali talebiyle açılan ve devam eden dava sürecinde, Bilirkişi raporu ve yürütmeyi durdurma kararı esas alınarak, yaklaşık 29 hektarlık alanda nüfus ve donatı alanlarını tekrar düzenleyerek bölgede yaşanan uygulama sorunlarının giderilmesi, bölgenin sağlıklı bir yapılı çevreye dönüşmesi, uygulama kabiliyetine sahip, eşitlikçi, erişilebilirliğin sağlandığı yoğunluk ve kullanım kararlarının yönlendirici olacak nazım imar planlarının elde edilmesi amaçlandığı belirtildi.

YEŞİL ALAN VE OTOPARK ALANI AYRILDI

Plan onama sınırı içinde, plan kapasite nüfuslarının ihtiyacı doğrultusunda 0,17 hektar Eğitim Tesisleri Alanı, 1 hektar Hizmet Alanı, 0,2 hektar Spor Alanı, 22 hektar Park, 11 hektar pasif yeşil alan belirlenmiştir. Nüfusun ihtiyacı doğrultusunda da planda 2 hektarlık otopark alanı ayrıldı. Planlarda konut alanı azaltılırken ticari-konut alanında artış yapıldı 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası