Ege Postası
Geri

Karya yolu şimdi daha güvenli

MUĞLA Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, tarihi-doğal ve kültürel zenginliklerin tanıtımını sağlamak ve turizmi çeşitlendirmek amacıyla, Antik Karya Medeniyeti'nden günümüze kalan patikaların yeniden düzenlenmesi ile oluşturulan 796 kilometrelik 'Yaşam Yürüyüş Yolu’ndaki parkurların işaretlenme çalışmaları tamamlandı.
Karya yolu şimdi daha güvenli
Haberler / Ege
12 Mart 2013 Salı 12:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 MUĞLA - Muğla’da Marmaris İçmeler’den başlayarak, Datça Yarımadası, Gökova Körfezi’nden Akyaka ve Milas’a uzanarak, Aydın’ın Karpuzlu İlçesi’nde son bulan Karya yürüyüş yolu, işaretlenme çalışmalarının tamamlanması ile birlikte şimdi daha güvenli hale geldi. Özellikle hafta sonları doğaseverlerin tercih ettiği Karya Yaşam Yürüyüş Yolu, tek kişinin ancak geçebildiği dar patikalar, dik yamaçlar ve muhteşem deniz manzaraları ile adrenalin tutkunlarını adeta büyülüyor.


Datça Yarımadası’nda, Karya Yolu güzergahı üzerinde yer alan parkurlardan “Murdala-Değirmenbükü” ve “Değirmenbükü-Knidos” arasında yürünen toplam 14 kilometrelik iki etap, bu hafta sonu 20 kişilik bir yürüyüş grubuna ev sahipliği yaptı. Ege Denizi kıyılarında Murdala sahilinden başlayarak, Knidos Antik Kenti'ne kadar devam eden yürüyüş, molalarla birlikte 6 saat sürdü.

MUHTEŞEM GÖRÜNTÜ

Murdala sahilinde gerçekleştirilen kısa bilgilendirme toplantısının ardından, badem ağaçlarının arasında, papatyalarla donanmış çayırlardan yürüyüşe geçen doğaseverler, daracık patikalarda, işaretli yolları takip ederek zirveye kadar tırmandı. Gökova Körfezi’nin, Bodrum Yarımadası ve hemen karşısındaki Yunan Adası İstanköy’ün muhteşem görüntüsü eşliğinde devam eden yürüyüşün ilk etabı, kısa dinlenme anlarının ardından Değirmenbükü Sahili’nde verilen mola ile sona erdi. Yaklaşık bir saat süren molanın ardından, yeniden başlayan yürüyüş, Knidos Antik Kenti sınırları içinde devam etti. Tarihi Roma Dönemi’ne ait ve günümüze kadar hiç bozulmadan ender kalabilen kubbeli taş döşemeli su sarnıcı ile neredeyse bin yıllık manastır yıkıntılarını takiben, Knidos Antik Kenti’ne ulaşan yürüyüşçüler, Afrodit Plajı’nın yanından geçerek, tarihi deveboynu fenerine karşı son molalarını verdikten sonra yürüyüşlerini tamamladı.

HER GÜN BİR BAŞKA GÜZELLİK

Yürüyüş grubu adına bir açıklama yapan Ahmet Temizel, Datça yarımadasında, Karya yolunun en zorlu ve en güzel manzaralı parkurlarının bulunduğuna dikkat çekerek, “Datça yarımadası, kuzeyinde ve güneyinde her noktasıyla yürüyüş sporuna gönül verenler için en elverişli parkurları bünyesinde barındırıyor. Yaz kış ayrımı olmaksızın yılın her günü, yarımadanın bir başka güzelliğini keşfetmek mümkün. Antik Karya medeniyetine ait patikaların yeniden düzenlenmesi ile birlikte, yollar daha güvenli bir hale geldi. Şimdi gönül rahatlığı ile yarımadanın her noktasını yeniden keşfediyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası