Ege Postası
Geri

Katar, 2022 FIFA Dünya Kupası’na dev projelerle hazırlanıyor

Körfez ülkelerinden Katar’ın 2022 Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında altyapı çalışmalarına hız verdiği bildirildi. Dokuz yıl sonra düzenlenecek şampiyona için ülkeye 500 binin üzerinde futbolseverin gelmesi bekleniyor.Katar Demiryolları...
Katar, 2022 FIFA Dünya Kupası’na dev projelerle hazırlanıyor
Haberler / Ekonomi
12 Haziran 2013 Çarşamba 13:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Körfez ülkelerinden Katar’ın 2022 Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında altyapı çalışmalarına hız verdiği bildirildi. Dokuz yıl sonra düzenlenecek şampiyona için ülkeye 500 binin üzerinde futbolseverin gelmesi bekleniyor.

Katar Demiryolları Şirketi, başkent Doha şehir merkezini birden fazla stadyuma da bağlayacak 216 kilometre uzunluğundaki Doha Metro’sunun yapımı için yaklaşık 5,5 milyar dolar değerinde ihaleye çıktrı.

Bunların arasında şehir merkezi ile havaalanını birbirine bağlayan 8 milyar riyal değerinde 12 kilometrelik Kırmızı Hat yeraltı bölümleri bulunuyor. Hattın ihalesini Katar servet fonu Katari Diar’a ait QDVC, Fransız Vinci, Güney Koreli GS Mühendislik ve İnşaat ve yerli Derviş Mühendislik aldı.

İkinci 8milyar riyallik ihale çerçevesinde Yeşil Hattın 15 kilometrelik yeraltı bölümleri inşa edilecek. Şehrin kuzey ve güneyini bağlayacak ihaleyi Avusturyalı Porr, Suudi Binladin Grubu ve yerli HBK Müteahhitlik Şirketi aldı.

Yine dört milyar riyal değerinde iki büyük istasyon inşa ihalesi Güney Koreli Samsung C&T’ye, İspanyol OHL ve yerli Qatar İnşaat Şirketi’ne verildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası